avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... copiator cumparat in rate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

copiator cumparat in rate

Buna ziua.
Sa cumparat un copiator in rate . Am inregistrat contractul 232=404 si apoi factura cu rata respectiva 404=5311.cand se termina ratele fac 214=232, amortizarea o fac dupa achitarea ratelor?Multumesc .
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 12:55, 27 August 2012
Din ceea ce scrieti, rezulta ca s-a achitat doar avansul, respectiv prima rata cum o numiti dumneavoastra.
Amortizarea mijloacelor fixe incepe in luna urmatoare intrarii lor in patrimoniul firmei, indiferent daca sunt achitate integral sau nu.
Buna seara,

@constanta.sandu

Parerea mea este ca ceva nu-i bine inregistrat. Dvs. scrieti:
Am inregistrat contractul 232=404

Aceasta este inregistrarea facturii de avans, nu a contractului.
si apoi factura cu rata respectiva 404=5311

Iar aceasta reprezinta plata.

Nu vi s-a emis factura finala? Acestia trebuiau sa o emita si sa storneze contravaloarea avansului. Inregistrati contravaloarea mijlocului fix in baza contractului, dar in cont 214.

Si cum sa inregistrati la sfarsit mijlocul fix (copiatotul) doar cu valoarea avansului acordat#-o?
214=232
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
La vinzare in rate nu se mai pot emite facturi de rate, ci se emite factura la valoarea integrala in momentul predarii mijlocului fix, plata acestei facturi facindu-se in rate.
Nota era 214 = 404. Amortizarea incepea in luna urmatoare achizitiei.
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobilizari corporale luciapap luciapap 1.Vrem sa achizitionam un utilaj, am incheiat contract si a venit factura de avans, cum se inreg in conta. f de avans in ct 232 sau in ... (vezi toată discuția)
Masina in leasing predata mea culpa mea culpa buna seara,o societate cu probleme,ca si altele,a fost nevoita sa inapoieze masina luata in leasing.Mentionez ca lunar inregistram factura de leasing ... (vezi toată discuția)
Problema contabilitate iclaudia19 iclaudia19 este bine rezolvata aceasta problema? O societate comerciala achizitioneaza un mijloc fix in urmatoarele conditii: valoarea avansului acordat 2000 lei; pret ... (vezi toată discuția)