avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expert grafolog platit pt. falsificarea unei expertize ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expert grafolog platit pt. falsificarea unei expertize tehnico-grafice

S-au semnat 2 contracte de inchiriere, in prezenta a 2 martori.Ulterior proprietarul nu si-a mai recunoscut semnatura, facand plangere penala pt. fals in acte sub semnatura privata.De asemenea proprietarul nu a mai recunoscut inregistrarea contractelor la administratia financiara( desi au primit nr . de inregistrare si data certa)-a determinat Admistratia Finaciara sa faca cercetari pt. frauda!
Contractele au fost experizate ( tehnico-grafic )-se constata ca nu este semnatura proprietarului si nici a chiriasului!!! Nu s-a luat nici o proba de semnatura a chiriasului, doar declarartiile acestuia.Cand i-a fost adus la cunostiinta rezultatul nu a fost lasat nici macar sa citeasca costatarile analizei expertului grafolog.
Proprietarul este o persoana cu influenta mare in orasul respectiv ( Pitesti )-cunoscut pt. coruptie.
Ce autoritati se pot sesiza pt. a se face o analiza grafologica corecta in Bucuresti acolo unde este si imobilul inchiriat, si nu in Pitesti unde o noua analiza poate fi platita?
Expertul grafolog raspunde pt. fapta sa cand se va constata contrariul?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:07, 1 Septembrie 2012
Pentru expertiza grafologica este necesara solicitare din partea autoritatii cmpetente in solutionarea cauzei
Di expunerea dvs rezulta ca exista o cauza in cercetare ,in care deja a fost dispusa o expertiza grafologica a carei concluzii va sunt defavorabiale
Aveti dreptul sa faceti obiectiuni la raportul de expertiza,urmand ca procurorul responsabil sa decida daca acestea sunt intemeiate si daca se impune supliment de expertiza sau refacerea expertizei
Daca exista elemente si probe temeinice care sa dovedeasca ca expertul a savarsit o fapta prevazuta si pedepsita de legea penala,acesta poate raspunde pentru faptele si consecintele faptelor sale
Observatiile dvs. la raportul de expertiza trebuie depuse in scris, cu numar de inregistrare, pentru a nu exista dubii.
In cazul dispunerii unei contraexpertize (pe care o puteti solicita dvs. daca aveti argumente solide si dupa caz, probe/ documente - un alt document semnat de catre proprietar, sa zicem), de catre procuror sau de catre instanta de judecata, aveti posibilitatea sa propuneti un expert observator (il cautati dvs., pe lista Ministerului justitiei si il nominalizati din ce oras doriti) care va aviza raportul de expertiza tehnica grafologica intocmit de catre expertul titular, daca este de acord cu concluziile raportului. Daca nu este de acord cu concluziile raportului va intocmi un document separat, in care va motiva, documentat, de ce nu este de acord.
Expertul observator trebuie acceptat de catre procuror/ instanta de judecata si va fi platit de catre dvs.
Indiferent ca este titular sau observator, expertul tehnic judiciar va intocmi raportul sau, cu respectarea legislatiei in domeniu, motivand concluziile sale si indicand art. de lege.
Avand in vedere ca stiu sigur ca expertul grafolog a fost fie platit ,sau cineva influent a vorbit pt. a obtine acel rezultat , nu pot sesiza autoritatile competente pentru a se efectua cercetari in acest sens ( pt. a fi cercetat penal expertul grafolog si implicit sa se analizeze semnaturile din nou ) , fara a fi nevoita sa platesc?

Nu mi s-a aratat raportul de expertiza, deci cum as putea sa fac observatii?!

Pot cere in scris sa-mi fie aratat?

Daca se poate face o astfel de sesizare va rog sa-mi precizati unde !
Multumesc
Este obligatoriu sa vi se prezinte raportul de expertiza, chiar daca dosarul este in cercetare, de catre procurorul de caz. Veti fi convocat de catre procuror. Ar fi bine sa fiti asistat de un avocat, pe care sa-l alegeti cu grija, pentru a nu avea ulterior motive, sa-l contestati.
Dupa caz, daca nu se va raspunde la solicitarile dvs., puteti face o sesizare in scris la prim-procuror. Ar fi bine sa aveti documente scrise care sa va sustina cauza.
Pentru a solicita cercetarea penala a expertului grafolog (care dupa parerea dvs. nu a intocmit o expertiza corecta), este nevoie de probe clare (documente, martori, etc.). Le aveti ? Daca nu le aveti, ar fi corect din partea dvs. sa renuntati la mentiuni care va pot fi defavorabile.
Atentie mare la ceea ce scrieti in declaratii !
De siguranta mutati procesul in alta locatie. Oricat de influenta e in Pitesti la Cluj, Iasi... Bucuresti se pierde influenta.

Alte discuții în legătură

Este proba in instanta ? expertiza grafologica data de experti .. dorudoru dorudoru Daca expertii au constatat falsul unei semnaturi si au trimis Expertiza lor la politie - politia la parchet Ce valoare are intrun dosar penal ? si ce pot ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza? crissandra75 crissandra75 Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza ... (vezi toată discuția)