avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in ce conditii se poate bloca o carte funciara a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in ce conditii se poate bloca o carte funciara a unui imobil si cine poate face asta?

buna. am o intrebare f urgenta, si va multumesc tuturor celor care ma puteti ajuta. as dori sa sti in ce conditii se poate bloca o carte funciara a unui imobil si cine poate face asta? ptr ca avocata mea m-a anuntat ca mi s-a blocat cartea funciara. CUM O POT DEBLOCA????va multumesc f mult. o zi frumoasa in continuare tuturor.
Cum adica s-a blocat cartea funciara?Ajutati-ne sa intelegem.Poate vi s-a blocat inscrierea in cartea funciara.
mama este in proces cu cineva din curtea in care locuieste. in curte exista un sopron ptr care se judeca, avandul pe acte, cu nr topografic, totul in regula, plateste impozit pe acest spatiu dar il foloseste abuziv altcineva.
la un moment dat, procesul a fost suspendat, din cauza ca pe rol a aparut un alt proces. persoana cu care suntem in litigiu a fost data in judecata si de fiicele acesteia.din acel moment, mamei mele i s-a blocat inscrierea in cartea funciara. este in regula acest lucru? pentru ca mama mea vrea sa vanda imobilul in care locuieste, si i s-a comunicat ca nu poate face acest lucru pana cand nu se deblocheaza cartea funciara. cine o poate face si care este procedura ptr deblocarea acesteia?
Nu exista notiunea de "blocare" in termeni juridici vorbind..ma gandesc ca poate exista interdictie de vanzare, sau o notare cu privire la existenta unui litigiu cu privire la imobil...
Spuneti ce problema aveti exact...sau ce vi s-a intamplat, ca sa puteti fi ajutat.

av. Ileana Schwarz

Acum am vazut explicatia...nu poate deocamdata sa vanda..poate face un antecontract de vanzare cumparare urmand ca dupa finalizarea proceselor despre care vorbiti sa poata perfecta contractul. Daca are un cumparator este posibil ca acesta sa nu mai doreasca sa cumpere atata vreme cat nu este clara situatia juridica a acelui imobil.

av. Ileana Schwarz
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2009
Ileana Schwarz, Avocat
am dori sa deblocam cartea funciara. cum se poate face acest lucru? trebuie sa renuntam la proces,care este procedura? va multumesc.
Banuiesc ca cei cu care sunteti in proces. Pana hotararea nu este definitiva si irevocabila nu veti putea face prea multe.
Notarea unui litigiu se poate face atat de persona interesata cat si de instanta din oficiu in situatia in care drepturile ce fac obiectul inscrierilor sunt contestate. ( adica, de exemplu, mama dvs. apare ca proprietar si , o alta persoana deschide un proces impotriva mamei sustinand ca si el are un drept asupra imobilului !) Masura este fireasca intrucat daca mama ar vinde...este posibil ca la solutionarea procesului sa avem o hotarare prin care sa se stabileasca ca nu mama este proprietar al imobilului..si atunci nu ar fi avut cum sa vanda...etc...)Reglementarile sunt necesare pentru siguranta circuitului civil.

Ma gandesc insa ca ar fi trebuit sa vi se comunice notarea ...si sa aveti posibilitatea legala de a ataca Cereti ajutor specializat , un avocat priceput va poate ajuta. Este vorba de Legea 7?1996 a publicitatii imobiliare.

av. Ileana Schwarz

Alte discuții în legătură

Inscrierea intentiei de a instraina ContSters40598 ContSters40598 Cum se realizeaza efectiv aceasta inscriere? Care sunt actele juridice pentru care se poate cere aceasta inscriere? Blocarea cartii funciare in baza ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru fostul proprietar? Virginia Alexandrescu Virginia Alexandrescu in luna decembrie am cumparat o societate ce avea ca aport la capitalul social un imobil. Notarul a trimis pentru inscriere la cartea funciara ,actul ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie,inscriere ili47 ili47 Buna se va incheia contract de donatie intre rude poate sa apare o inscriere ,interdictie de vanzare temporara in Noul CF ? nu ca sarcini ,numai o notare ... (vezi toată discuția)