avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat mostenitor

Mama are un certificat de mostenitor, dupa sot, dobandit in urma succesiunii.
Este necesar sa mearga la administratia financiara in termen de 30 de zile, de la eliberarea certificatului de catre notar, pentru a declara bunul dobandit?
Cel mai recent răspuns: barbu_ , utilizator 21:59, 27 August 2012
Depinde de bun, nu toate se declara la fisc.
Daca bunul este imobil , o Casa de ex. , are aceasta obligatie.
da, trebuie trecut in rol
E vorba despre masina. O masina pentru care a platit impozitul pt. tot anunl in curs.
Tatal decedat in 2002. Eu si fratele meu am cedat mamei toate bunurile, prin declaratii la notar. Succesiunea am realizat-o esalonat. Prima data am facut pentru dividentele tatalui, astfel mama a obtinut un certificat si a putut sa ridice banii pe dividente. Apoi am facut succesiune pentru masina, mama obtinand un certificat.


Talonul masinii inca are numele tatalui (de 10 ani). Am crezut ca daca facem succesiunea si mama are certificatul (ca in urma decesului devine proprietarul masinii), nu trebuie schimbat neaparat si talonul.

Intrebarea: Cumva mama trebuie sa mearga la circa financiara sa declare ca a obtinut acest bun (masina) si este obligatoriu schimbarea talonului?

Am auzit ca daca au trecut 30 de zile de la eliberarea certificatului de mostenitor, exista riscul sa plateasca, mama, amenda ca nu a declarat bunul obtinut?! Precizez ca masina a fost obtinuta in timpul casatoriei, dar actele au fost doar pe numele tatalui.




Alte discuții în legătură

Succesiune barbu_ barbu_ Va rog sa ma indrumati pentru urmatoarea situatie. Tatal decedat in 2002. Eu si fratele meu au cedat mamei toata masa succesorala, prin declaratii la notar. ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters220240 ContSters220240 Va rog sa-mi raspundeti pentru urmatoarea situatie: Tata decedat in 2000. Prin 2007 am facut succesiune partiala, doar pentru certificatul de dividente, ... (vezi toată discuția)
Dreptul de unic mostenitor roxyy80 roxyy80 Buna ziua!Mama mea este singura la parinti,parintii ei decedati din 2004 dupa care are certificat de unci mostenitor,si bunica ei decedata in 2008.Atat casa ... (vezi toată discuția)