avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dispozitie de punere in posesie pt legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dispozitie de punere in posesie pt legea 10/2001

Va Rog sa ma lamuriti cu o problema. In 2009 am primit de la bunicul meu un teren intravilan printrun act de vanzare-cumparare. Terenul respectiv a fost retrocedat. In baza legii 10/2001 de catre bunicul meu cu proces verbal de punere in posesie cu dispozitie de restituire. Cu toate actele legale confirmate de Prefectura printrun act care scrie negru pe alb ca dispozitia tineloc de titlu de proprietate..Demersurile au inceput in 2002 impreuna cu alte 2 personae care au avut teren in aceeasi zona cele 2 personae au primit terenul si actele in 2003 iar bunicul dupa lungi demersuri si audiente in 2008 dupa ce bunicul a primit terenul sa facut cadastru si actul de vanzare cumparare cu mine (Nepot) .dupa ce am cumparat am descoperit ca pe sub teren Sunt niste Tevi (de preluarea apelor din aval mai precis sa se scurga apa cand ploua si sa nu inunde niste vecini lucrare facuta de primarie in 1980 dar pt care nu are nici un act )care imi afecteaza dreptul la proprietate (189 m patrati imi este afectata din 1920 date preluate din raportul de expertiza) am incercat sa clarific problema cu primaria dar nu au Dorit sa comunice si am actionat in instanta unde am cerut scoaterea tevilor sau plata unei chirii . Actiunea a fost respinsa dupa 14 termene in care primaria nu a participat decat la expertiza .inca astept motivarea doamnei judecatoare. Acum persoana care apare ca vecin cu mine a actionat in judecata primaria si pe bunicul meu si cere anularea dispozitie de punere in posesie pe motiv ca terenul ei nu se afla pe vechiul amplasament (dupa 10 ani) si ca eu ocup terenul ei din masuratorile de la Primarie suprafetele ies la toti 3 lucru terenul pe care lam avut noi acum se afla scoala si am primit in imediata vecinatate. Intrebarea Mea este poate sa anuleze dispozitia de punere in posesie avand in vedere ca am cadastru Si intabularea incartea funciara si daca anuleaza dispozitia de punere in posesie automat vor anula si actul de vanzare cumparare Am cerut la Primarie schitie cu terenurile din zona dar ma lovesc de acceasi problema nu vor sa comunice Si nici la judecatoria nu seprezinta au fost déjà 3 termene
Uitanduma bine in urma au fost 6 ani in care bunicul impreuna cu tatal meu sau luptat cu birocratia din Romania Si dupa ce am castigat ce a fost al strabunicilor nostri bunicul Mia vandut pt a construi o casa dar nu pot sa ma APUC de lucrari datorita acestor: probleme care dureaza de 4 ani Si d-zeu stie cat va mai dura (cred ca o sa cedez psihic ) Orice sfat , parere sau opinie este bine venit . Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
Sorin1003, utilizator

Alte discuții în legătură

Primaria nu elibereaza titlul de proprietate shadyrk shadyrk -bunicii nostri au vandut o proprietate(se specifica ca se vinde toata averea bunicului,nespecificandu-se vecinii) in 1920 catre mostenitorii unei ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut? shadyrk shadyrk Judecandu-se cu primaria, o persoana a obtinut titlu de proprietate pe un teren in baza unei expertize. Judecandu-ma si eu cu primaria, am obtinut titlu de ... (vezi toată discuția)
Sonda onix39 onix39 cum am mai spus [EDITAT] a pus o sonda pe terenul bunicii mele in anul 1957 1958 ca dovada registrul agricol din 59/63la care se specifica ca sonda erea pe ... (vezi toată discuția)