avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocarea accesului spre proprietate si locuinta proprie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocarea accesului spre proprietate si locuinta proprie

Locuiesc intr-o localiate langa Bucuresti, si straduta pe care stau se inchide la mine in poarta. Straduta este ingusta (ceva peste 3m). Se intampla uneori ca vecinii sa-mi blocheze accesul spre proprietatea mea si casa unde locuiesc prin:
- basculeaza masina de nisip in strada si ,,uita" sa ia nisipul de acolo;
- cand isi aduc lemne de foc (cu preponderenta toamna) le varsa tot in strada si dureaza pana le ridica;
- le vin diverse persoana cu masina si oparcheaza in poarta mea sau la mica distanta;
- alte metode murdare;
Am incercat sa vorbesc frumos cu vecinii sunt perioade cand se mai aplaneaza situatia dar episoadele se repeta. Se ajunge la discutii contradictorii. Cum as putea sa rezolv aceasta problema? Ce reglementari legale ma ajuta sa scap de blocarea accesului spre proprietatea mea?
Cel mai recent răspuns: bob737 , utilizator 02:23, 3 Iulie 2009
daca cei 3 m sunt ai tai (uita-te in cf), atunci tragi un gard si nu te mai deranjeaza nimeni. daca sunt publici, e nasol. primaria de sector trebuie sa se ocupe. dar va dura mult. blocheaza tu accesul si e ok o vreme. te duci la primaria de sector spui ce problema ai, te trimit la administrarea domenilor publice, aia iti spun sa comletezi n acte. dai in judecata pe cei care te deranjeaza, dar inainte spune-le asta, poate te asculta.
Am vazut anunturi scrise in special pe la garaje de masini sau curti in care exista o masina: Blocarea accesului in garaj se sanctioneaza penal conform Art.... lit.... (nu am retinut numerele). Pe de alta parte, am vazut la televizor cazuri cand unii (tigani) au facut nunta in strada blocand circulatia. Politia a venit la sesizarea cetatenilor si le-a facut Dosar penal pentru blocarea circulatiei, celor vinovati.
chiar daca dai sau nu in judecata pe cineva (recomandabil ar fi administratorul drumului) citeste OG 43/1997 privind regimul drumurilor, L 213/1998 si L 215/2001 cu modificarile si completarile ulterioare. daca vrei mai multe amanute contacteaza-ma pe privat.
Va multumesc.
Am sa incerc mai intai cu o adresa la Primarie.
azi m-am confrntat cu o problema similara in sectorul 1. Am sunat la 9544 si a venit politia rutiera cu o platforma si mi-a degajat intrarea in curte. deci...probabil o exista o lege. ce am inteles eu este ca daca cineva iti blocheaza intrarea in curte, tine de politia rutiera, daca cineva parcheaza pe locul rezervat de la primarie, tine de politia comunitara. in ambele cazuri se vine cu o platforma si se ridica masina stationata aiurea + amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restrictionare acces strada infundata Tello Tello Buna ziua, Vin la dumneavoastra cu urmatoarea problema: Deoarece locuinta mea se afla pe o strada cu o latime de 3m si lungime de ca. 100m am solicitat si ... (vezi toată discuția)
Parcarea in fata casei si accesul in curte ContSters317885 ContSters317885 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Este legal ca un vecin sa reclame faptul ca nu poate intra in curte prin spatele casei? El are intrarea ... (vezi toată discuția)
Parcheaza in fata portii mele shankarlove shankarlove Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta intr o problema: Locuiesc la curte, am 2 masini, spatiul din fata curtii masoara cam 12 m incap perfect cele 2 ... (vezi toată discuția)