avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NU SUNT INTERMEDIAR. Raspunsul unui politist
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NU SUNT INTERMEDIAR. Raspunsul unui politist

in luna aprilie am facut o plingere penala la parchetul Piatra Neamt, pentru neplata pensiei alimentara, impotriva fostului sot.
dupa vreo luna am fost contactata de un domn de la politie care mi-a lua o declaratie.si a ramas sa-l caute pe fostul.........intre timp nimic ! a mai trecut vreo luna adica la sfirsitul lunii IULIE .iar nea contactat acel domn de la politie si nea cerut o copie dupa hotarirea de divort .eu am depus o hotarire cind am facut plingerea la parchet ,dar politistul mia cerut una cu formula executorie . ok iam mai dat una si cu formula executorie . si nea spus atunci ca fostul so nu recunoaste ca a primit nici-o hotarire in urma divortului.
problema mea este in felul urmator.
Astazi domnul politist m-a sunat pe telefonul mobil si mia dat numarul de telefon al fostului sot si a spus sa-l sunam sa ne intelegem si alte cele.
la un moment dat am intrebat pe domnul politist cum ramine cu dosarul meu "plingerea penala" daca voi mai primi ceva de la politie sau da la parchet .
domnul politist s-a cam iritat si a inceput sa-mi spuna ca el nu este intermediar si sa ne rezolva noi problemele cu banii si cu ale noastre ca el nu are ce sa faca.
Va rog sa ma invatati ce pot sa fac unde sa merg sa-mi fie luata in considerare problema cu sotul ,vad ca politia nu intermediaza problemele noastre ale oamenilor.
ce pot sa fac ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 22:14, 27 August 2012
are dreptate, politia nu intermediaza. daca doriti o rapiditate in solutionarea problemei dvs, dicutati cu fostul sot - poate va achita restanta, chiar si in rate.
daca nu, depuneti la dosarul de la politie un memoriu in care precizati ca fostul sot refuza plata sumelor restante de buna voie so solicitati urgentarea solutionarii plingerii penale.
eu nu am cerut acelui politist sa "intermedieze"
am facut o plingere,la care eu asteeptam de la politie o rezolvare la problema mea
dupa parerea mea .cred ca trebuia sa imi faca o comunicare ceva in care sa ne spuna ce
sa facut in ancheta.nicidecum sa ma sune si sa imi spuna sa vorbesc cu fostul meu sot
mai ales ca eu iam relatat ca am mai vorbit cu fostul ,si a spus ca el nu imi da nici un ban.
de ce mia mai cerut o a doua copie dupa hotarire de divort daca nu mia gasit nici o rezolvare?????
daca aveam nevoie de un "intermediar" cautam pe cineva...dar eu am apelat la o cale legala in care sa fac pe exsotul sasi plateasca datoria fata de copii.
daca avem asa organe de politie care sa ne spuna sa ne rezolvam noi problemele
inseamna ca noi femeile trebuie sa inghitim si aceasta mizerie ,si sa plecam capul
macar daca imi dadea o lamurire ...gen...vorbiti cu sotul poate rezolvati...si mai vedem...nicidecum ca nu sunt "intermediar"
fiind un dosar de UP (desi nu sunt convins ca a trecut de faza actelor premergatoare) procedurile indeplinite de nu se comnica partilor si nici nu se fac informari catre reclamant.
dosarul isi va urma cursul sau normal si legal si fie veti primi citatie (daca va fi trimis in judecata) fie veti primi ordonanta prin care se da NUP (cu posibilitatea de a o contesta la procurorul sef si apoi la instanta).
dupa atitea lun ifara nici un rezultat, cit trebuie sa mai astept pina primesc acea citatie?
daca in aceasta perioada am fost invatata o singura data sa discut cu exul
jumatate de an ,pentru o povata .pentru o citatie sau acel NUP???
PROASTE MAI SUNTEM NOI MAMELE,SI BATUTE SI....CU "BOTUL PE LABE"
solutionarea unui dosar penal se face in functie de complexitatea cauzei si de incarcatura de dosare a politistului / procurorului.
daca ati fost victima unor violente ar fi trebuit sa sunati la 112, sa depuneti plingere penala iar ulterior sa fi obtinut un ordin de restrictie.

exista cai legale insa trebuie sa actionati si nu sa stati sa asteptati ... nu stiu ce.

Alte discuții în legătură

Plangere penala alexiastefania alexiastefania Am facut la politia locala o plangere penala impotriva unui politist in luna martie 2012, mi s-a promis ca o vor inainta Parchetului, iar astazi , respectiv ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pop_maria pop_maria s-a facut o plngere impotriva mea la sectia de politie din comuna in care locuiesc.....am fost instiintata verbal prin fratele meu de catre organul de ... (vezi toată discuția)
Furt calificat sau polititstul vrea sa ma traga artur8411 artur8411 bune seara in primujl rind varog scuzatima daca nu scriu prea corect dar sunt tare stresat problema mea este urmatorul: am avut o masina si am vrut so o vand ... (vezi toată discuția)