Buna seara,
Am acceptat colaborarea cu o companie pentru un post pe care mi-l doream de multa vreme, insa sunt nedumerita pentru ca nu reusesc sa gasesc o forma de colaborare care sa nu implice, din partea mea, infiintarea unui PFA sau a unei alte societati.
Spun asta pentru ca voi fi remunerata partial in baza unui contract de munca iar diferenta in baza unui alt contract (putin mai complex, ca si clauze, decat cel de munca), in care vor fi specificate mai multe conditii de colaborare/remunerare.
Aici apare dilema mea, pentru ca, am inteles ca, deocamdata, intre o persoana juridica si una fizica, nu se pot incheia contracte de parteneriat de genul celei despre care va vorbesc eu.
Exista contracte de management sau de consultanta, care fac referire la activitatea pe care o voi presta pentru aceasta companie, insa, nu stiu daca pot avea si carte de munca si un astfel de contract incheiate cu aceeasi companie. De asemenea, am inteles ca, in cazul unor astfel de colaborari sunt obligata sa platesc si dari catre stat.
Nu sunt nici foarte sigura, din punct de vedere juridic, cat de protejata sunt de aceste forme de contract in instanta, in eventualitatea unor litigii (adica nu sunt sigura pe modelele de contracte pe care le-am gasit/considerat pana in prezent aplicabile situatiei mele).
Ce forma de contract imi puteti recomanda?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
07:24, 29 August 2012