avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Punctaj pt. zilele de sâmbãtã lucrate în caz de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Punctaj pt. zilele de sâmbãtã lucrate în caz de concediu de odihnã

Bună seara! Nu ştiu exact cum să formulez întrebarea ca să fiu înţelesă, dar o să încerc. Lucrez la o firmă unde în fiecare doua sâmbătă suntem de servici 5 ore, deci de 2 ori sau 3 într-o lună.Când iau concediu o zi sau chiar şi patru în luna respectivă nu se trec orele lucrate sâmbătă în puctajul zilnic, cu toate că am fost în birou şi am lucrat. Când am întrebat de ce nu trec zilele lucrate sâmbătă am primit un scurt răspuns adică, dacă în luna respectivă am avut chiar şi o singură zi de concediu nu se trece zilele lucrate la sfârşit de săptămână. O fi chiar aşa...că eu nu am cunoştinţe de asta??? Exp. dacă iau câte două zile de co. lunar atunci zilele lucrate la sfârşit de săptămână nu apar deloc.Înseamnă că eu nici nu am lucrat tot anul în nici o zi de sâmbătă.Rog să mă lămuriţi! Asta e chiar nasol....O altă întrebare, zilele astea intră la vechime , da? Aştept cu nerăbdare răspunsul Dvs.
Mulţumesc anticipat! O seară plăcută.Anemary.:sorry:
Daca lucrati toata saptamana cate 8 ore si de doua sau trei ori pe luna si sambata inseamna ca in mod cumulat intr-o luna prestati un numar de ore suplimentare.
Pentru aceste ore suplimentare in luna urmatoare trebuie sa beneficiati de zile libere corespunzator orelor prestate. Daca angajatorul nu are aceasta posibilitate de a va acorda zile libere in termen de 30 de zile de la preztarea lor atunci este obligat sa va plateasca aceste ore lucrate suplimentar.
Referitor la concediul de odihna, acesta se acorda la cererea angajatului si in functie de programarile facute la inceputul anului impreuna cu angajatorul. Daca solicitati un concediu de odihna fractionat in mai multe etape se va calcula in zile lucratoare si chiar daca in mod curent sambata prestati ore suplimentare, zilele de sambata nu vor fi incluse in cadrul concediului. In concluzie daca prin regulamentul intern nu au fost stabilite alte zile nelucratoare decat sambata si duminica, cand sunteti in concediu aceste doua zile nu se calculeza ca fiind lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate zile de concediu mi se cuvin rotariu dorina rotariu dorina Am un contract de lucru de 8 ore pe zi si 40 ore pe saptamana si dreptul la 20 de zile de concediu pe an , dar am o mare problema , Lucrez la un magazin ... (vezi toată discuția)
Concediul luckyan86 luckyan86 salut!lucrez de 3 ani ca bucatar la un restaurant,in acesti 3 ani nu am avut nici un concediu de odihna,nu am primit nici un leu in plus pentru ca am venit in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Daniel1900 Daniel1900 Buna seara! Am o intrebare! Lucrez ca bugetar si am 28 de zile lucratoare concediu! Iar sefi nostri ne obliga sa tragem la tombola care cum picam si sa il luam ... (vezi toată discuția)