avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare 2013
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare 2013

buna ziua.
Mama mea e nascuta in 23/04/1957.s-a angajat in data de 15/07/1975 si pana in prezent nu a avut nici o zi intrerupere in cartea de munca deoarece trecerea de la o intreprindere la alta sa facut prin transfer.are lucrati 11 ani in grupa a II procent 100%.Pentru perioada 01.05.2001 pana la 31/12/2002 intreprinderea la care lucra si se afla in lichidare judiciara nu a depus la casa de pensii declaratiile de salarii si in baza de date nu figureaza ca asigurat in acea perioada.Salariile pentru aceea perioada le-a primit in noiembrie2003 de la lichidatordupa ce s-a vandut intreprinderea si am inteles ca lichidatorul nu a facut defalcat declaratiile pentru fiecare angajat .Mama a lucrat in aceea perioada asa figureaza si in cartea de munca si a plecat prin transfer la alta intreprindere la data de 01/01/2003 cu acordul lichidatorului.Cand poate iesi la pensie anticipat fara penalizare .?Pierde la pensie pentru acea perioada ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 11:01, 28 August 2012
* Functie de data nasterii, mama dvs trebuie sa aiba o vechime in munca de 30 ani si 9 luni ca sa poata solicita pensie anticipata partiala (cu penalizare de 0.75% pentru fiecare luna de anticipare)

Daca depaseste aceasta vechime cu cel puţin 8 ani - adica sa realizeze 38 ani si 9 luni - poate solicita pensie anticipata (fara penalizare).
Poate realiza aceasta vechime la data de 16.03.2013.(s-a luat in calcul si sporul la vechime de 2 ani si 9 luni urmare celor 11 ani de grupa II)
** Pentru acea perioada pierde la pensie intrucat nu se ia in calcul nici ca vechime in munca nici ca punct de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala doinadavidescu doinadavidescu Buna seara! Va expun urmatoarea situatie. Date : - persoana sex feminin - data nasterii: octombrie 1957 - studii superioare 5 ani, cursuri de zi - ... (vezi toată discuția)
Limita de varsta si pensionare anticipata daniela57 daniela57 Buna seara, am o intrebare pentru mama mea, nascuta in 18 sept 1957, are 33 de ani de munca, dintre care intre 16/10/1974 si 31/12/1989 in grupa II ( 15 ani ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata morariu1957 morariu1957 Sint nascut in 1957 ,actualmente pensionat medical si doresc pensionarea anticipata .Am lucrat din data de 01 o7 1975 pina in 06 11 1986 in grupa 2 iar din 06 ... (vezi toată discuția)