avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Introducere marfuri in comert
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Introducere marfuri in comert

Buna ziua,
Intentionez sa comercializez in Romania mai multe marfuri, in special imbracaminte, pe care o achizitionez din afara, ca persoana fizica, pe baza de bon eliberat de diverse magazine.
Cum pot proceda la revanzarea in Romania a acestor marfuri?
Problema vine din faptul ca din afara nu primesc niciun fel de factura ci doar obisnuitele bonuri de casa si de aici necazul cu intrarea in gestiunea unui PFA, SRL, etc.
Pot face acest lucru prin vanzarea catre un PFA/SRL (in baza unor borderouri de achizitie - prevalandu-ma de Ordinul 3512 si sintagma de la alte persoane fizice) si de aici odata intrarea facuta in PFA/SRL pot face comertul pe care il urmaresc? In cazul in care acest lucru este posibil (uitandu-ma si la pct. 18 si 21 din Normele metodologice de aplicare a art. 46 din Legea 571) la nivelul vanzatorului persoana fizica ce taxe datorez si ce declaratii trebuie sa depun.
Alta solutie pentru a introduce in comertul din Romania aceste marfuri pe care le cumpar ca persoana fizica din afara exista.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Evidenta marfuri in comertul cu amanuntul corinachivu corinachivu In cazul activitatii de comert cu amanuntul destinat persoanelor fizice, am obligatia de a detine casa de marcat fiscala si de a elibera clientului l vanzarea ... (vezi toată discuția)
Revanzare produse achizionate prin licitatii electronice ncris78 ncris78 Un SRL sau o PFA poate pune in vanzare obiecte achizitionate prin licitatii pe diverse site-uri de acest gen (gen Ebay)? Sau obiecte colectate/cumparare de la ... (vezi toată discuția)
Chitanta vs bon fiscal ioanaep ioanaep Buna ziua, Stie cineva daca mai nou o societate este obligata sa emita bon fiscal catre o alta societate....? Eu nu stiu de asa ceva, poate stie ... (vezi toată discuția)