avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita

Salut, datorifa faptului ca am multe rate, nu am reusit sa le platesc la timp si am intrat pe lista neagra a iroului de Credit.
Banca la care am cea mai mare suma imprumutara aproximativ 30.000RON m-a amenintat cu executarea silita in termnet de 30 de zile pentru o datorie de 2.370RON. Nu am cum sa achit aceasta suma am un venit de 1800 RON iar ratele facute s-au datorat unor probleme ce au venit in serie...
La ce sa ma astept de la aceasta executare silita?...
Cel mai recent răspuns: Andreea Istrate , Avocat 18:30, 29 August 2012
Incercati in primul rand o renegociere, avand in vedere situatia economica actuala. de obicei se fac angajamente de plata in care se restabilesc ratele care pot fi ceva mai mari decat anterior, dar suportabile.
Daca nu reusiti, executarea silita presupune acoperirea creantei de 2.370 lei prin poprirea conturilor dvs. sau vanzarea bunurilor la licitatie.
Astfel, creditorul dvs. se adreseaza unui executor judecatoresc cu o cerere de executare silita. Acesta solicita incuviintarea executarii de la instantele de unde aveti domiciliul in general, ori unde banca la care se banuieste ca aveti un cont, isi are sediul.
Dupa ce judecatoria incuviinteaza cererea, se trimit adrese catre banci pentru ca executorul judecatoresc sa afle daca si unde aveti deschise conturi. Daca exista astfel de conturi, se va infiinta poprirea, adica va fi blocat contul dvs. si se va retrage suma de bani gasita. Daca se descopera ca aveti si bunuri imobile, precum apartament ori teren, ori bunuri mobile, precum un autoturism, se vor organiza licitatii pentru vanzarea lor si acoperirea creantei.
daca se constata ca nu au fost identificate bunuri pentru acoperirea debitului, dosarul de executare se va inchide.
In cadrul dosarului, executorul judecatoresc va stabili prin proces-verbal si cheltuielile de executare si onorariul sau, astfel ca suma ce se va retrage va fi mai mare decat suma initiala.

Inainte de toata aceasta procedura, creditorul va trebui sa investeasca cu formula executorie contractul de credit
Pai la executare silita o sa va dea afara din casa/apartament , asta in caz ca nu exista in contract ceva care spune ca mai aveti dreptul la un anumit timp in care sa faceti rost de bani.
Problema este ca mai multe rate, si insumeaza cam 1000 de RON si mai am si alte cheltuieli. De curand m-am angajat.
Am salariu care vine prin banca, ( 1800 ) il opresc pe acela cu totul desi am si alta rate?
Am un apartament cu 2 camere, se poate scoate la licitatie pentru suma asta? Alte bunuri nu prea ar fi, decat cele de uz casnic.

Citisem undeva ca nu pot opri decat 30% din venituri.

Banca a spus ca in termen de 30 de zile se va trece la executarea silita. Am incercat o renegociere cu credit ipotecar, dar nu raman decat cu 100 RON in plus lunar, si pentru ipoteca nu se merita.
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
Bonaparte33, utilizator
Suma care poate fi poprita lunar este de 1/3 din venitul lunar, iar daca aveti mai multe popriri, suma maxima este de 1/2 din venitul lunar (art. 409 din codul de procedura civila)
La fel de bine, creditorul poate obta pentru acoperirea creantei sale prin scoaterea la vanzare prin licitatie a apartamentului, iar pretul de vanzare, in general, este de 75% din valoarea sa reala.Era foarte bine daca imobilul nu era pe numele dvs., nu-l puteau vinde.
faceti ce puteti pentru a nu se ajunge acolo.
Cum ar ce anume? Alte imprumuturi nu prea pot sa mai fac. In cel mai rau caz pot vinde apartamentul fiului meu...

Alte discuții în legătură

Banci BagrinaTatiana BagrinaTatiana in 2007 impreuna cu sotul am luat un credit ipotecar, eu fiind titular si sotul co-platitor. Am plecat din apartament si a ramas sotul in apartament dar nu ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu coplatitor dupa ce banca si-a incasat suma si a vandut si un apartament intrebareasperantei intrebareasperantei buna.am o intrebare. am contractat un credit ipotecar de 25.000 eur. am rambursat 18.000 eur , dupa care sotia imbolnavindu-se de cancer, nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)