in 2007 impreuna cu sotul am luat un credit ipotecar, eu fiind titular si sotul co-platitor. Am plecat din apartament si a ramas sotul in apartament dar nu plateste ratele ce o sa urmeze din partea bancii. In afara ca o sa-mi ia apartamentul o sa mai puna si poprire?
Executorul la cererea creditorului poate face poprire pe conturile bancare ale dvs.iar daca, dvs.nu aveti disponibilit.banesti sau sunt prea mici in raport cu suma de plata,poate trece la executarea silita imobiliara.
daca din vanzarea silita a apartamentului nu se acopera intreaga suma pe care banca o are de recuperat, da, banca o sa instituie tot pe calea executarii silite si poprire asupra veniturilor
Mai bine intalniti-va, negociati si gasiti o solutie care sa nu va duca la faliment pe amandoi. Aproape orice rezolvare amiabila e mai ieftina decat una dupa litigiu. Sau dupa executare.
Dacă nu reușiți să plătiți ratele la credit, aveți mare grijă să nu vă lăsați executată silit, prin vânzarea apartamentului de către executor. Se va vinde la 30 % din valoare și veți rămâne toată viața debitoare.
Gasiți dvs un cumpărător care să ofere un preț bun și faceți vânzarea cu acordul Băncii.
si in situatia in care gasiti un cumparotor care sa va achizitioneze apartamentul cu acordul bancii, daca suma incasata nu acopera intreg debitul fata de banca (intreaga datorie), tot se va face poprire pe veniturile dumneavoastra pana la concurenta sumei pe care o aveti de achitat
Executare silita
Bonaparte33
Salut, datorifa faptului ca am multe rate, nu am reusit sa le platesc la timp si am intrat pe lista neagra a iroului de Credit.
Banca la care am cea mai mare ... (vezi toată discuția)
Executare silita
cristinaammm
banca a trimis instiintare de executare silita pentru imobilul la care nu am mai platit ratele. Creditul era de 400.000 euro, iar cladirea a fost evaluata la ... (vezi toată discuția)