Buna Ziua, as vrea sa stiu care este procedura pentru a putea cumpara produse din strainatate dintr-un en-gross.
Am o firma de tip SRL-D si as dori sa fac achizitii de pe un site ce ofera produse en-gross, imi cere un numar de inregistrare intracomunitar pentru TVA.
Firma mea este declarata ca neplatitoare de TVA, in acest caz ce se intampla care sunt procedurile care trebuie urmate ???
O firma neinregistrata in scopuri de tva in Romania poate achizitiona pina la atingerea plafonului de 10000 euro bunuri fara a fi necesara inregistrarea in scopuri de tva. Factura va fi emisa cu tva-ul din tara furnizorului pe care il achitati acestuia.
Intre plafonul de 10000 euro si 220000 lei, trebuie ca firma sa se inregistreze in scopuri de tva pt achizitiile de bunuri (ceea ce inseamna ca numai pt acele achizitii se inregistreaza in scopuri de tva, nu pt intreaga activitate) si in ROI. Va comunica furnizorului CUI-ul primit in urma aceste inregistrari, va primi factura fara tva. In Romania va plati tva in baza decontului 301, si va depune declaratia 390.
In ambele cazuri facturile primite vor trebui insotite de documentele de transport care atesta faptul ca marfa a plecat din alt stat membru si a sosit in Romania.
Tva si taxe elvetia
sevenx
Buna ziua,
Va cer ajutorul in urmatoarea problema.
SRL neplatitor de TVA, neinscris in reg operatorilor intracomunitari (se incadreaza in plafon) doreste ... (vezi toată discuția)