avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil - stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil - stimulent insertie

Buna dimineata!

Va rog sa-mi spuneti :
1. daca o salariata care depune dosarul pentru indemnizatie crestere copil pentru 1 an, si dupa un an sau inainte de a implini copilul 1 an, se intoarce la munca, beneficiaza de stimulentul de insertie ?

2. dar daca pentru cel de-al 2 an de crestere copil, celalalt parinte (tatal) depune dosarul pentru indemnizatie crestere copil, indeplinind conditiile de cotizare, mama mai beneficiaza de stimulentul de insertie ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:54, 29 August 2012
1. Legea spune ca daca mama care a optat pentru cic de 12 luni se intoarce la serviciu anterior implinirii varstei de 1 an a copilului beneficiaza de stimulentul de insertie pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
2. Nu se poate beneficia de ambele drepturi simultan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie Andaluzia89 Andaluzia89 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu data obligatorie de a ma intoarce la locul de munca pt a beneficia de stimulent. Situatia sta in ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie crestere copil..... dmhyou dmhyou concediul de crestere copil este de 23 luni sotia si 1 luna sotul ???????? daca sotia se intoarce la servici dupa 18 luni va primi un stimulent ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent de insertie hogye lavinia hogye lavinia In cazul acordarii stimulentului de insertie angajata trebuie sa se intoarca la locul de munca inaintea implinirii 1 si 11 luni sau in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)