avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DIURNA IN VALUTA LA FIRMA DE TRANSPORT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DIURNA IN VALUTA LA FIRMA DE TRANSPORT

Va rog sa-mi spuneti daca este corect sa se acorde diurna in valuta soferilor in functie de km parcursi ?
Cel mai recent răspuns: ContSters60554 , utilizator 09:15, 17 Martie 2010
Buna ziua!
Diurna este reglementata prin lege.Atat cea pt interior H.G. 1860/2006 din 21.12.2006, cat si cea pt exterior H. G. 518/1995.
Diurna in valuta este deductibila pana la limita de 2.5*plafonul diurnei stabilit prin lege pt tara respectiva pe care il regasiti in tabelul atasat legii de mai sus. De ex 35 euro. deci dvs. veti deduce per zi/angajat 2.5*35=87.5euro.
Totusi firma dvs poate stabili cat doreste diurna ....chiar si 150 euro/zi sau in fct. de km parcursi, insa diferenta dintre diurna stab. de dvs. si cea stabilita legal nu este deductibila fiscal si va trebui trecuta pe chelt. nedeductibile.

Sper sa va fi fost de ajutor. O zi buna!
ILEGAL....SOFERII NU POT FII PLATITI PT KILOMETRII PARCURSI!X-(
DACA AFLA A.R.R. CA SE PRACTICA PLATA LA KM.PT. SOFERI SE LASA CU AMENDAAA=D>
Care este diurna pt un sofer care in aceeasi zi strabate mai multe tari , pentru care cunatumul diurnei este diferit ? Cum se stabileste aceasta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata diurne marianams70 marianams70 Buna seara, Vreau sa va intreb daca in CIM este stipulat locul de munca este in depozit si pe teren patronul este obligat si la plata unei ... (vezi toată discuția)
Drepturi diurna pentru deplasare in exteriorul tari. tanasiecristian tanasiecristian Buna ziua.am avut contract de munca cu o firma de transport din Romania desfasurindu-mi activitatea pe teritoriul U.E. vreau sa intreb daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Calcul - diurna 2011 - amsterdam camelia_mihai camelia_mihai Buna ziua, Duminica 13 martie plec pentru 4 zile in interes de serviciu in Amsterdam si as vrea sa stiu care este calculul diurnei pentru Amsterdam in ... (vezi toată discuția)