avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare firma CAEN
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare firma CAEN

Vreau sa cesionez o firma de la o cunostinta care sa lasat. Are vechime firma 14 ani si foarte multe o biecte de activitate. Ca sa nu recodific atitea coduri CAEN, pot sa renunt la multe din obiectele de activitate? Si cum? Mentionez in hotarirea AGA si in actul constituiv trec doar obiectele care ma interesaza?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 12:21, 19 Ianuarie 2009
Pentru cesiunea unei societati comerciale trebuie alcatuite urmatoarele documente:>
1. contract de cesiune prin care asociatii societatii cedeaza in favoarea dvs. partile sociale pe care le detin;
2. Actul aditional unde se va mentiona schimbarea asociatilor, numirea administratorului, schimbarea sediului social ( daca e cazul), restrangerea activitatlor secundare cuprinse in vechiul statut la cele care va intereseaza;
3. Actualizarea actului constitutiv, prin care se vor insera toate modificarile cuprinse in actul aditional.
4. depunerea la registrul comertului.
Eu nu inteleg unde este dificultatea acestei recodificari, cert este ca multe societati cauta sa isi extinda obiectul de activitate, de aceea sunteti un caz aparte. Da, o data cu cesiunea depuneti si act aditional pentru restrangere obiect activitate.
S-ar fi putut face recodificarea gratuit. Raman valabile celelalte mentionate mai sus.
Va puteti informa si din ghidul pus la dispozitie de ONRC: pentru cesiune: [ link extern ] ,
iar aici pentru modificarea obiectului de activitate: [ link extern ] .
Totusi cred ca este mult mai util sa aveti cat mai multe obiecte de activitate, asa cum au spus si colegii mei. Oricum recodificarea se va face pentru toate codurile CAEN pe care le are firma acum.
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2009
Raluca Balascan, Avocat
Subscriu la raspunsul dnei av Raluca B, pentru recodificare platiti o taxa fixa de 30 lei indiferent codurile CAEN pe care le aveti (ATT cel mai tarziu pana la 01.03.2009) , faptul ca reduceti din ele nu va ajuta cu nimic.

Referitor la cesiune, mai este nevoie si de declaratie peproprie raspundere si specimen de semnatura pt noul administrator.

Alte discuții în legătură

Schimbarea obiectului de activitate anny anny Buna ziua! As vrea sa stiu si eu pana cand se pot recodifica codurile caen. Cat ar costa daca pun toate obiectele de activitate dar cel principal ramane ... (vezi toată discuția)
Recodificarea activitatilor din actul constitutiv conform noului caen bernix bernix Buna ziua tuturor! Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de ... (vezi toată discuția)
Schimbare actionar srl, recodificare caen si modificare coduri figarro figarro Buna ziua, ma gasesc in urmatoarea situatie: fratele meu are o firma SRL, tata are drept de semnatura (cred ca fratele meu este si administratorul). Eu doresc ... (vezi toată discuția)