avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cursuri de muzica in cadru organizat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cursuri de muzica in cadru organizat

Buna ziua,

As dori sa infiintez un atelier de muzica in care sa tin cursuri de muzica (teorie, canto, optional istorie muzicala si instrument) pentru adolescenti si tineri. Am infiintat o firma anul trecut si am codul CAEN corespunzator in statut: 8662 - Invatamant in domeniul cultural.

Mi-am prins urechile in legislatie si in pareri citite pe diverse forumuri: unii spun ca atelierul nu are nevoie de certificare din partea Ministerului Educatiei fiindca activitatile acestuia nu vor duce la obtinerea unei diplome, iar cursurile le tin la nivel de hobby. Pe de alta parte se sustine ca orice forma de invatamant privat are nevoie de autorizare din partea Ministerului - cu un dosar stufos de acte si 7.500 RON doar pentru depunerea dosarului.

Care ar fi solutia pentru a-mi trece activitatea in legalitate? Cui trebuie sa ma adresez si ce taxe trebuie sa platesc?

Alte discuții în legătură

Școală privată de muzică Daniels1991 Daniels1991 Bună ziua, Doresc sa înființez o scoala de muzica particulara pentru pregătire în domeniul cultural (secție de canto, instrument și eventual dans pe ... (vezi toată discuția)
Autorizatii ore private de muzica Paxman Paxman Buna ziua!Ce autorizatii sunt necesare pentru o activitate meditatii muzica(la domiciliul meu cat si la domiciliul studentului)?Ce alte detalii ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Lectii de canto(muzica) pe i.i.,cod caen secundar 9001 olga sain olga sain Buna ziua! profesez in cadrul unui liceu vocational ca si prof. de canto.Am o I.I.,care are printre alte coduri CAEN secundare si codul 9001(activitati ... (vezi toată discuția)