avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... VALABILITATE ROVINIETA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

VALABILITATE ROVINIETA

Buna ziua. As dori sa aflu cine a stabilit si unde s-a publicat conditiile de intocmire, valoarea si valabilitatea rovinetei. Astazi am avut surpriza sa cumpar o rovinieta "pentru 7 zile", dar care este valabila in perioada 30 aug, ora 13.00 - 05 sept, ora 23.59, adica mi s-au furat 12 ore, insemnand 8.3%. E hotie sau e legal? Sau hotia este legala in Romania? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 01:57, 31 August 2012
Ordin 769/2010 - norme metodologice de calcul a taxei de drum


ART. 3
(1) Tariful de utilizare se achita in avans pentru perioade de valabilitate de: o zi, 7 zile, 30 de zile, 90 de zile sau 12 luni.
(2) Perioadele de valabilitate se determina astfel:
a) o zi - ziua corespunzatoare datei pentru care a fost achitat;
b) 7 zile - ziua corespunzatoare datei de inceput a valabilitatii si urmatoarele 6 zile;
c) 30 de zile - ziua corespunzatoare datei de inceput a valabilitatii si urmatoarele 29 de zile;
d) 90 de zile - ziua corespunzatoare datei de inceput a valabilitatii si urmatoarele 89 de zile;
e) 12 luni - ziua corespunzatoare datei de inceput a valabilitatii si pana in ziua anterioara aceleiasi zile a anului urmator inclusiv.
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), pentru autoturisme si pentru vehiculele de transport marfa cu MTMA mai mica sau egala cu 3,5 tone, perioada minima pentru care se poate achita tariful de utilizare este de 7 zile.
(4) La solicitarea utilizatorului, achitarea tarifului de utilizare si emiterea rovinietei se pot realiza cu cel mult 30 de zile inainte de data de inceput a valabilitatii.
(5) Perioada de valabilitate a rovinietei incepe de la ora 0,00 a zilei solicitate de utilizator si expira la ora 24,00 a ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat tariful de utilizare.
(6) Daca ziua de inceput a valabilitatii este ziua in curs, valabilitatea rovinietei incepe de la ora achitarii tarifului de utilizare si expira la ora 24,00 a ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat.
Multumesc. Deci este legal...dar o fi si corect?
gabrielaion a scris:

. Deci este legal...dar o fi si corect?


unde-i lege nu-i tocmeala!:duh:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat rovinieta astazi si tot astazi am trecut pe langa o camera cnadnr DMX DMX Astazi am trecut pe langa o camera a CNADNR, motiv pentru care mi-am amintit ca pentru masina pe care o conduceam nu mai am rovinieta valabila; expirata de 40 ... (vezi toată discuția)
Prins de camera rovinieta CountPorcula1987 CountPorcula1987 Am uitat astazi ca mi-a expirat rovignieta. Am plecat e la Cluj, am trecut prin Valcele (acolo e camera rovignieta), din Turda am intrat pe autostrada, la ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru rovinieta platita in aceeasi zi bunicutul bunicutul Am primit o amenda pt roivinieta in data de 13 09 si eu am cumparat-o mai tarziu in aceeasi zi!!!!!Cum se rezolva cf legii!!!!! :O (vezi toată discuția)