avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TESTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TESTAMENT

buna ziua,
bunica mea a facut un testament in ceea ce priveste bunurile ei. in acest testament mi-a lasat mie ceea ce detine. de asemenea aminteste in testament de cealalta nepoata a ei in favoarea careia nu dispune!
acum 2 saptamani bunica mea a decedat!
intrebare: trebuie sa o anunt pe cealalta nepoata ca a murit?
pot intra in posesia bunurilor fara sa o anunt , doar pe baza testamentului , sau trebuie anuntata cealalta nepoata ca sa ia nota de existenta testamentului ?
daca nu stiu unde locuieste cum o anunt? stiu doar ca sta in germania , dar nu stiu unde!
cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 17:52, 30 August 2012
ce fel de nepoata era?

cel mai bine intrebati un notar si va lamurriti direct la sursa
nepoata de fiu! asa cum sunt si eu!
fiul are rezerva succesorala.se poate ataca testamentul
Vrei sa spuneti ca pe cealalta nepoata a dezmostenit-o? Aha...pai si ea are aceleasi drepturi ca si dvs.Nu veti putea dispune de bunuri pana nu se face dezbaterea mostenirii si pana nu o informati si pe cealalta nepoata de decesul bunicii, respectiv existenta testamentului. Insa...mai bun sfatul anterior..mergeti al un notar si va va lamuri exact!
da, exact! multumesc!

Alte discuții în legătură

Testament favorabil nepoatei ContSters27400 ContSters27400 Bunica, avand varsta de 85 ani, doreste sa lase prin testament partea de casa pe care o are in proprietate, nepoatei, privandu-l de dreptul mostenirii pe ... (vezi toată discuția)
Probleme din cauza bunicii mele: a făcut un testament în favoarea nepoților de frate, nu a mea. pot ataca testamentul? LISONELTA300 LISONELTA300 Mama mea a decedat in 2004, iar bunica mea ( mama mamei mele) a decedat in 2006, Am vrut sa fac succesiunea dupa bunica mea dar am patit ceva foarte urat. ... (vezi toată discuția)
Atacarea unui testament konstantin3 konstantin3 Buna ziua.Bunica mea a decedat in anul 2005 lasand mostenire prin testament toate bunurile ei nepoatei din partea celui de al2lea frate al tatului ... (vezi toată discuția)