avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna tuturor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna tuturor

Mai intai trebuie sa fac o apreciere la acest site , deoarece este un site mai mult decat folositor.Ma bucur pentru ca intalnesc oameni destepti si bine informati.Va doresc sa o tineti tot asa.
Am o intrebare.Am solicitat conducatorului unitatii o copie dupa procesul-verbal care sa incheiat dupa efectuarea cercetarii disciplinare a unui coleg si o copie dupa decizia de sanctionare si se tergiverseaza.Este normal ? nu ar trebui sa stiu ce masuri s-au luat. Eu fiind parte vatamata ( conflictul fiind intr-e mine si un coleg).Daca revin cu o alta cerere asi invoca un text de lege care sa-i determine sa-mi elibereze aceste documente...poate cineva sa-mi spuna ce lege , art. asi invoca.
Va multumesc anticipat:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 20 Ianuarie 2009
Din punctul meu de vedere, aceasta problema nu va incumba si nu aveti legatura cu acel proces verbal, chiar daca sunteti partea vatamata. Daca ati suferite o agresiune sau ceva de genul va puteti adresa organelor de cercetare penala, rolul cercetarii disciplinare nu este de a va razbuna ci de a corecta o situatie.
Buna ziua.Cercetarea disciplinara se efectueaza impotriva unui salariat pentru ca acesta a comis o abatere de la disciplina muncii si nu pentru altercatii avute cu colegii de munca.Daca totusi cu ocazia altercatiei salariatul a incalcat o norma privind disciplina muncii el poate fi cercetat disciplinar.Documentele intocmite de comisia de disciplina nu vi se pot comunica se va comunica numai celui cercetat o dispozitie prinvind sanctiunea aplicata sau constatarile facute.
Chiar daca cercetarea disciplinara s-a desfasurat ca urmare a unui conflict dintre dvs. si un coleg angajatorul nu are obligatia de a va informa cu privire la santiunea aplicata colegului. Cercetarea disciplinara s-a efectuat datorita incalcarii regulamentului intern si este problema angajatorului si a salariatului cercetat diciplinar desfasurarea si rezultatul acesteia. Nu va priveste ce santiune i se aplica, salariatul nu este sanctionat ca v-a suparat pe dvs. ci pentru ca a incalcat regulamentul intern.
Pretentiile personale de la coleg le puteti formula in instanta.
Revin cu completari asupra faptei
Buna tuturor,

Deoarece angajatorul nu a luat nici o masura impotriva angajatului la nici 60 de zile dupa incident si nici dupa ce sa efectuat cercetarea disciplinara a angajatului am deschis actiune in civil cu daune morale.Acum ajunsa in instanta directorul face presiuni asupra mea sa-mi retrag plangerea.In intampinarea depusa de avocatul lui paratul nu recunoaste nimic din ceea ce a recunoscut la efectuarea cercetarii disciplinare si de aceea in instanta imi este necesar acest proces-verbal pe care angajatorul nu vrea sa mi-l puna la dispozitie.Poate nu ajungeam in instanta insa in tot acest timp nu s-a luat nici o masura cu el.Va multumesc frumos pentru tot sprijinul acordat.
Printre sanctiunile disciplinare se afla si AVERTISMENTUL. Este posibil sa fi primit o asemenea sanctiune.
Daca dumneavoastra ati deschis o actiune civila, puteti sa solicitati instantei sa puna in vedere angajatorului sa prezinte acele inscrisuri si puteti sa propuneti ca si martor pe cineva care a facut parte din comisia ce a efectuat cercetarea disciplinara.

Alte discuții în legătură

Convocare cercetare disciplinara dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Avand in vedere prevederile art. 251 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii care stipuleaza faptul ca in vederea desfasurarii ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara psh psh Buna seara.. Administratorul societatii emita o decizie de constituire a unei comisii de cercetare disciplinara fara a fi mentionat ca membru.in cursul ... (vezi toată discuția)
Altercatie la servici ENGFULL ENGFULL intr-o cerere adresata conducerii o salariata face cunoscut ca in timpul programului de lucru a fost agresata verbal si fizic de un coleg se intelege din ... (vezi toată discuția)