avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... procent grupa II de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

procent grupa II de munca

buna seara,

in cazul in care intr-o sentinta judecatoreasca s-a constatat faptul ca o persoana a desfasurat acvtivitate in grupa II de munca intre anii 1980-2001, dar nu s-a specificat in ce procent, iar unitatea angajatoare in adeverinta eliberata (necesara la Casa de Pensii) la mentiunea referitoare la procent a scris "___", adica practic a omis sa mentioneze procentul, ce este de facut?

Cei de la Pensii refuza sa ia in considerare respectiva adeverinta deoarece nu se mentioneaza procentul, care practic ar trebui calculat de angajator si scris in adeverinta, fiind de 100%.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:52, 31 August 2012
Prin ORDIN Nr. 590 din 15 septembrie 2008, pentru aprobarea Procedurii privind modul de întocmire şi eliberare a adeverinţelor prin care se atestă activitatea desfăşurată în locuri de muncă încadrate în grupele I şi/sau a II-a de muncă, unitatea este obligata sa treaca in adeverunta procentul.
1. Cei de la casa de Pensii au dreptate, de unde sa stie ei in ce procent s-a desfasurat activitatea in gr. a II-a de munca.

2. Numai angajatorul poate sa caute in arhiva si sa vada procentul si apoi sa-l treaca in adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupe de munca carmen_75 carmen_75 Mama a lucrat 35 de ani ca laborant panificatie. La inscrierea in grupa a 2-a de munca nu a fost inclusa pe lista desi inginerii si alte categorii au fost. ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa a ii-a de munca nycuC nycuC Tatal meu este electrician al lucrat la AVICOLA din 21.10.1979-26.08.1983 01.12.1988-30.11.1994 cei de acolo iau eliberat o adeverinta de grupa 2 dar nu a ... (vezi toată discuția)
Temei legal incorect inscris in adeverinta de grupa a ii a de munca anla2 anla2 Va rog sa imi spuneti ce articol de lege este invocat incorect in urmatoarea adeverinta de confirmare a gr a II a si care ar fi forma corecta ? Deasemenea ... (vezi toată discuția)