Am dat atestatul in data de 24.11 2008 cu mai multi colegi in acelasi timp si mai mult ca sigur la 3 dintre noi au gresit data de valabilitate.La mine si la cei 2 colegi este valabil pana la30.08 2012 [ DECI DOAR 4 ANI]?Iar ceilalti colegi au valabilitatea cu un an in plus.Spunneti-mi si mie este o greseala la ARR sau ce tre.sa fac.:">
ORDIN Nr. 597 din 21 aprilie 2003 privind aprobarea Normelor pentru stabilirea condiţiilor de obţinere a atestatului profesional de către conducătorii auto care efectuează transport rutier de mărfuri cu vehicule a căror masă maximă autorizată este mai mare de 7,5 tone, transport rutier public de persoane şi transport rutier cu vehicule având mase şi/sau dimensiuni de gabarit depăşite
ART. 4
(1) Atestatul profesional se obţine în urma absolvirii cursurilor de pregătire şi promovării unui examen, perioada de valabilitate a acestuia fiind de 5 ani.
Chiar daca dupa 4 ani ati observat perioada de valabilitate mergeti si depuneti o adresa la ARR emitentul atestatului insotita de o copie a CI, permisului de conducere si atestatului si solicitati prelungirea valabilitatii cu inca un an ptr respectarea prevederilor art. 4 din ord. 597.
cand ati sustinut examenul ptr atestat nu stiati ca valabilitatea acestuia este de 5 ani? si daca da, de ce nu ati verificat datele inscrise pe el cand l-ati ridicat?
Obligatii prin lege
alexyn
Buna ziua, as dori sa aflu daca prin lege sunt absolut obligat ca angajat sofer pentru transport national si international pe camion de 7,5 t sa am atestate... ... (vezi toată discuția)