avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dupa absente nemotivate, demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dupa absente nemotivate, demisia

Buna ziua,
Poate un angajat care lipseste nemotivat n zile, si care la data convocarii se prezinta in unitate si isi scrie demisia, sa plece cu art 81 (7)? ...sau dat fiind faptul ca a lipsit nemotivat suntem obligati sa- i desfacem c.i.m. in baza art. 61 (a)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:39, 31 August 2012
Nu este obligatoriu sa-i desfaceti cim-ul in baza art. 61a, este doar o posibilitate, in orice caz anterior trebuie sa efectuati cercetarea disciplina prealabila.
Da, poate sa plece cu 81 alin7.
1. Daca vreti sa scapati de el mai repede lasati-l sa plece cu art.81(7).

2. Perioada de cand nu mai vine la serviciu si pna ii inceteaza CIM il pontati nemotivat.

3. Concedierea cu art.61, lit.a) este mai anevoioasa, mai groaie si necesita mai mult timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim pentru absente nemotivate mariamarineci mariamarineci Buna ziua, O angajata si-a dat demisia incepand cu 29.10.2015. Angajatorul i-a cerut sa stea in perioada de preaviz, dar acesta nu doreste. Cum procedez? Ii ... (vezi toată discuția)
Demisia ralukdas ralukdas Am fost angajat de către o firmă pe o perioadă determinată.Înainte cu o lună de a-mi expira contractul mi-am dat demisia şi am refuzat să stau în ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la locul de munca suciugeorgeta suciugeorgeta am o salariata care din 01.04.2013 nu a mai venit la servici...fara sa anunte.Am luat legatura cu ea abia azi 17.04 spunand ca nu mai vine...........cum ... (vezi toată discuția)