Fratele meu are un copil de 4 ani in urma unei relatii de concubinaj. Copilul l-au avut in Spania dar, in urma cu 2 ani au revenit in tara. Ei locuiesc in tara in apartamentul fratelui, obtinut inaintea relatiei cu concubina. Fratele meu in acesti 2 ani a fost periodic plecat din tara la munca, cu acte legale, si a trimis frumoase sume de bani concubinei pentru casa si copil. De 1 luna a revenit in tara si a aflat ca in timp ce el a fost plecat, concubina si-a gasit un iubit. A parasit domiciliul fratelui, dar a luat si copilul. (pe copil il batea si il ameninta sa nu spuna nimic tatalui si il punea in pericol in escapadele ei cu iubitul- are fratele poze). Cum poate fratele meu sa vada copilul in continuare, daca aceasta nu vrea sa-i lase copilul? Fratele meu i-a dat o palma inainte sa plece, iar aceasta spune ca l-a dat la politie si ca are certificat medico-legal. (ea nu are nimic si in spital nu a stat). Spune ca doreste jumatate din apartamentul fratelui. Ce se poate face?Multumesc anticipat!!!
În primul rând concubina fratelui dvs. nu are vreun drept asupra apartamentului.
Apoi, copilul , dacă este recunoscut de fratele dvs., poate să iniţieze o acţiune privind stabilirea custodiei , care, ca principiu, se va atribui în comun celor doi părinţi, iar în caz expres doar mamei sau tatălui, cu stabilirea unui program de vizită şi ptetrecere timp liber în favoarea părintelui necustodian.
Nu am inteles bine, tatal i-a dat copilului o palma inainte sa plece? sau concubinei? Daca i-a aplicat o palma copilului, nu stiu, ar putea fi posibil sa existe o ancheta , să se stabilească dacă tatăl obişnuieşe spă exercite acte de violenţă, sau a fost un gest singular . Depinde , însă , în principiu, nu cred că există motivr pentru decăderea din drepturi , cred va exista o custodie comună totuşi, şi doar în caz excepţional copilul va rămâne cu mama lui.
Ilegal sau nu?
Hellena_0805
Buna ziua,sunt noua pe acest forum si imi cer scuze daca gresesc cu ceva.As avea mai multe intrebari si de aceea le voi pune pe rand si va multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)