avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident complicat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident complicat

sotul meu a stationat tirul intr-o localitate pe o strada cu doua benzi de mers puternic iluminata public dar ,,in raza de actiune a indicatorului OPRIREA INTERZISA,,. Motivul opririi ......trebuia sa faca pauza de 45 minute conform diagramei si neavand la dispozitie decat o parcare inaintea localitatii care era ocupata de alte 2 tiruri a considerat locul in care a oprit cel mai bun pentru asa ceva fiind ora 03 dimineata, neexistand un trafic intens (rar trecea ceva) drumul avand 4 benzi puternic iluminat si cu o traectorie liniara.
Lasa masina cu pozitiile avariile aprinse, traverseaza strada la statia peco si ia o cafea dupa care iese pe terasa aflata la 1,5m de strada.Se aude o bufnitura, se repede la tir si sub partea stg a vagonului gaseste un logan fara numere neinscriptionat afundat pana in roata din spate a tirului, din care tocmai cobora un individ imbracat civil usor lovit la frunte, dar in dreapta loganului se afla o domnisiara incarcerata puternic lovita la cap. Sotul meu se repede la cabina ia mobilul si suna la 112, soferul loganului suna si el dar nu la urgente (probabil colegii).In tot acest timp nu trece nici masina nici pieton pe strada. Apar ambulanta descarcerarea si in final politia, descarcereaza domnisoara o preia ambulanta in coma de gradul 3 si se constata ca loganul apartine IPJ iar pasagerii lui sunt politisti.Dupa incheierea anchetei de la fata locului se merge la politie se completeaza un pv in care se mentioneaza ca loganul AVEA NUMERE DE INMATRICULARE, i se ia declaratie sotului meu si prietenului lui (pasager al tirului) i se fac copii dupa toate actele se anexeaza confirmarea efilotest ZERO a sotului meu si pt ca soferul loganului a refuzat sa sufle (acuza dureri) i s-au recoltat la spital probe biologice care AU FOST SIGILATE DE POLITIST IN INCINTA POLITIEI.Ei incearca un caz fortuit, ne ameninta ca victima va depune plangere penala impotriva sotului meu pentru ca tirul nu avea ce sa caute acolo si ca nu avea montat triunghi reflectorizant (desi Art.156 al 4 spune (4) Se interzice folosirea triunghiurilor reflectorizante sau a luminilor de avarie in mod nejustificat sau pentru a simula o ramanere in pana in locurile unde oprirea ori stationarea sunt interzise.)
Abia la o luna de la accident obtinem o asigurare la [EDITAT] si o ANEXA 2 unde se mentioneaza ca sotul meu se incadreaza la art 108/1/b/7 iar celatalt sofer la 184CP#-o
Intrebarea mea este:
Avand in vedere ca devizul de reparatie a tirului este peste 20.000ron (dar nu cuprinde o inlocuire a sasiului indoit si nici un servis nu se prinde sa il indrepte neputand garanta pentru el) este posibil ca asiguratorul sa incadreze fapta la culpa comuna?si fiecare sa-si suporte costurile daunelor?
Daca ne constituin parte civila in proces penal ( victima in coma si-a revenit si nu depune plangere penala impotriva colegului si PROBABIL amantului desi ranile suferite sunt fractura de maxilar, fractura de oase crraniene cu infundare si un ochi cu care vede greu) credeti ca vom putea obtine o hotarare prin care asiguratorul sa ne acorde daunele?sau contravaloarea lipsei de folosinta sau a chiriei altui vagon?
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 09:47, 5 Septembrie 2012
1 - art.108 aplicabil sotului dvs, reprezinta o contraventie iar art.184 reprezinta o infractiune.
2.vinovat de producerea accidentului este soferul loganului astfel incat el va fi inculpat in procesul penal. sotul dvs poate fi utilizat ca martor, ori sa va constituiti parte civila, cu contravaloarea reparatiilor ce se impun autocamionului sotului.
3.contravaloarea reparatiilor va fi suportata de asiguratorul loganului, astfel aveti interesul ca instanta sa-l oblige pe soferul loganului (implicit pe asiguratorul sau) la o suma cat mai aproape de valoarea daunelor dvs.
4.pentru contravaloarea lipsei de folosinta sau chiria altui mijloc de transport, pe baza sentintei penale definitive (prin care s-a stabilit vinovatia soferului loganului) urmeaza sa-l actionati in instanta,ulterior.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2012
Cezar augustin Dinu, Avocat
Chiar daca era parcat pe interzis ? asiguratorul nu poate invoca o culpa comuna?
Credeti ca victima se poate indrepta in vre-un fel asupra sotului meu?
In mod logic de victima raspunde cel care se afla la volanul autovehiculului!
Si tot in mod logic,in marea majoritate a cazurilor,cine te pupa in c.r plateste!(altii mai pupa si gratis,asta ca o ironie)
Sotul dvs poate fi sanctionat la randului lui pentru oprirea interzisa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2012
TheOne2012, utilizator
Ce ne sperie este faptul ca pupatorul ;) este POLITIST si asa cum a reusit sa justifice faptul ca nu avea numere pe masina nici in fata nici in spate prin faptul ca era in FILAJ (eu cred ca era in filtraj) cum a reusit sa-si convinga colegii sa-i <<asigure>> brobele biologice care au fost sigilate in sediul politiei de catre politistul rutier ce a anchetat cazul, tinand cont ca la dosarul faptei dupa o luna de la accident nu erau decat actele si declaratiiile sotului meu si a pasagerului tirului si nici macar o copie de CI a politistului de sub vagon, tinand cont ca victima a venit la declaratii si a batut cu pumnul in masa si a zs,, eu vreau ca Tibi(politistul) sa nu pateasca nimic si daca voi depuneti plangere pentru distrugere eu depun plangere penala impotriva voastra pentru vatamare,,tinand cont ca un alt politist m-a intrebat << ce va agitati asa vreti sa-mi platiti victima?,, ............UITE ASA MA TOT TREZI CA APARE CE STIU EU CE si din pagubiti ajungem infractori

Alte discuții în legătură

Incercare de musamalizare a unui accident buziladiana buziladiana Va rog , daca cineva ma poate ajuta cu textele de lege care sa-mi sustina drepturine in urmatoarea poveste. Sotul meu soferul unui autotren ce era parcat pe ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie, o speta interesanta, amenda administrativa sau penala ? utilizator1111 utilizator1111 Va supun atentiei un accident destul de ciudat cel putin pentru mine ca si sofer, la care in masura posibilitatilor si a cunostintelor celor de pe acest forum ... (vezi toată discuția)
Masina parcata neregulamentar accident ramius ramius Buna ziua. Acum doua zile am avut surpriza sa imi gasesc masina parcata facuta praf. Mentionez ca masina era parcata intr-un scuar la o intersectie si era ... (vezi toată discuția)