Clinetii mei asteapta de ani de zile sa fie solutionata cererea lor de reconstituire(inaintata atat in baza legii 18 cat si in baza Legii 247). Intentionez sa inaintez actiunea, insa ma intreb ca in aceasta situatie care vor fi capetele de cerere?
Sa cer ca instanta sa oblige comisia locala sa propuna spre validare terenul solicitat de clienti, iar comisia judeteana sa admita propunerea cl?
Vreau sa evit ca nu cumva actiunea sa fie respinsa ca fiind premtaur introdusa.
Din 1991. Nici nu au primit macar un raspuns negativ, ceea ce in majoritatea cazurilor inseamna ca nici nu o sa primeasca. M-am gandit sa solicit in felul urmator:
1) obligarea CL la reconstituirea dreptului de proprietate
2) obligarea CJ la emiterea titlului de pr.
Insistati concomitent la institutiile pe langa care functioneaza cele doua comisii, pentru a vi se comunica stadiul de solutionare, motive, alte detalii. Dupa atatia ani, 30-45 de zile pana la primirea raspunsurilor solicitate vor trece repede.
Ulterior veti alege calea de urmat, cu noi si actuale argumente.
:luck:
Am verificat, insa din partea Comisiei locale exista doar adrese prin care solicita carti funciare noi. Insa trag de timp, mai ales ca mostenitorii fostilor proprietari nu mai traiesc in comuna respectiva, si probabil spera ca se vor plictisi. Trist dar adevarat. Pana in momentul de fata aproape in fiecare an s-au adresat comisiei cu cate o solicitare, insa nimic. Problema nu a fost dezbatuta nici macr in comisie. Art. 51-53 Legea 18 nu se aplica (parerea mea).
Speta legea 247/05
ruta2012
Buna seara! Comisia Locala mi-a respins cererea de reconstituire a dreptului de proprietate pt. un teren, adresata in baza Legii 247, pe motiv ca terenul nu ... (vezi toată discuția)