avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... posesorul unui teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

posesorul unui teren intravilan

Buna dimineata,
As dori sa stiu cum pot afla cine este proprietarul unui teren intravilan.
Bunica mea il foloseste de 2 generatii si de curand un vecin si-a depozitat materiale furajere pe el, spunand ca are aprobare de la nepotul ei (nepotul dupa sora din partea bunicului).
S-a interesat la primarie si terenul nu figureaza ca proprietate la nici unul din ei. Cum am putea afla cine este proprietarul, sau care ar fi pasii de urmat pentru pastrarea proprietatii in mod legal?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 11:44, 2 Septembrie 2012
Daca bunica dvs, nu are niciun fel de act de proprietate pe acel teren, singura posibilitate de a "pastra proprietatea in mod legal" este obtinerea acestui act de proprietate.

Daca sunt intrunite conditiile unei uzucapiuni, atunci va trebui promovata o actiune in instanta cu acest obiect.

Pentru a afla cine este proprietarul va trebuie un extras de carte funciara.
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2012
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Multumesc,
Extrasul de cartea funciara am vazut ca este de informare si de autentificare. Presupun ca este vorba de cel de informare in acest caz. Ati putea sa-mi spuneti daca urmatoarele informatii (numărul cărţii funciare, numărul cadastral, situarea acestuia şi tipul de imobil (teren, casă ş teren, spaţiu comercial, apartament) le pot solicita de la primaria comunei?

Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2012
florenta08, utilizator
Bun, la Primarie nu figureaza ca proprietari "nici unul din ei", dar cine figureaza ca proprietar?Primaria are aceste evidente de la "Adam si Eva", in registrul agricol sigur figureaza cineva...
Cu cadastrul este mai greu, caci nu se stie daca este facut, si mai mult ca sigur nu este!
nu figureaza nimeni din cate am inteles.o sa ma interesez mai mult cand merg la bunica. o sa ma duc chiar eu la primarie, ca e mai greu cu batranii sa-ti relateze exact ce au spus cei de acolo. registrul agricol unde il gasesc?
multumesc,
Il tine Primaria, acum nu stiu daca in aceeasi locatie, dar oricum tine de Primarie si mergeti primul drum acolo si intrebati. Cel mai bine ar fi sa faceti si o cerere oficiala sa nu va izbiti de vreun refuz.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am și eu o situație mai delicata.mi s-a eliberat ... Cameliadiac Cameliadiac Bună ziua, Am și eu o situație mai delicata.Mi s-a eliberat de către primărie un certificat de punere in posesie pe numele tatălui decedat în loc de ... (vezi toată discuția)
Cine este proprietarul terenului ? ce cuprinde terenul ? ce inseamna completare teren ? cristiannegru cristiannegru Subiect: Bunicii au fost proprietari - ai unui lot ajutator dat de CAP ? 1. - Ce inseamna ca, pe timpul CAP, i s-a dat ca lot ajutator 0,12 ha teren acasa ... (vezi toată discuția)
Problema cu un teren...cum procedez ? SebiManea SebiManea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi despre cum trebuie sa procedez in urmatoarea problema: Socrul meu detine o suprafata de teren.Pentru acest teren, ... (vezi toată discuția)