avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... timpul retinerii permisului de conducere dupa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

timpul retinerii permisului de conducere dupa definitivarea sentintei

buna seara... am avut un accident in data 30.10.2011 si mi-a fost retinut permisul de conducere pt. ca aveam o alcoolemie de peste 0,8% si mi s-a zis ca nu pot sa fac contestatie si sa pot avea permisul pe durata procesului pana la definitivarea lui. sentinta s-a dat in 08.05.2012 si judecatorul a decis sa imi fie retinut pe un an de zile dupa care sa dau examen din nou. Acum eu nu stiu de cand incepe anul respectiv, de la data cand mi-a fost retinut sau de la data pronuntarii sentintei si daca e valabil de la data cand sa pronuntat sentinta as vrea sa stiu cele 6 luni cat nu am avut permis si nu am putut sa depun contestatie pt a reavea permisul ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:21, 3 Septembrie 2012
Uite si eu sunt in cam aceiasi situatie k a ta,pe mine ma depistat cu alcolemie peste limita legala si mia fost anulat permisul dupa 8 luni de cercetare penala sa sti ca treburile astea dureaza foarte mult pt ca asa e sistemul romanesc ..in fine deci la tine avand alcolemie de 0,8 in sange automat vei avea pe undeva la 1,50 si 1,40 pt ca mie mia venit in drager 1,01 si in sange 1,80 si 1,60.automat mia dat sentinata de 2 ani si 6 luni si avand avocat bun ma scos la 6 luni inchisoare cu suspendare pt ca nu am avut accident si am colaborat cu agenti si nu mai am avut abateri la tine nu stiu cat de grav este dar daca nu e grav acidentul poate ca nu o sa te agraveze asa mult ..pune un avocat bun sa te scoata cu mai putin la suspendare si nu face greseala sa faci recalculare pt ca vei da 600 lei degeaba .dupa ce ati va da hotararea definitiva si irevocabila de la data aceia vei sta 1 an fara drept de a da de permis deci chiar daca ati va da inchisoare cu suspendare 2 sau 3 ani tu tot 1 an vei sta fara permis de la data definitiva a hot .dupa aceia si eu si tu ne vom prezenta sa dam cu dosarul de permis ca si cum am da pt prima oara ...sper ca am fost destul de inteles ce am vrut sa ti zic ca sunt si eu si am trecut prin toate demersurile judecatoresti .bafta si acum multa rabdare .
oug 195
Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

cele 6 luni cat nu ati avut pc nu se iau in considerare.
deci cele sase luni in care permisul meu de conducere a fost la Politia Romana nu se iau in considerare?
atunci legea in Romania e interpretabila?
UItați-vă ce scrie în hotărârea dată de judecător în 08.05.2012. Acel an începe să curgă de la data când acea hotărâre rămâne definitivă.
zeflemmea a scris:

atunci legea in Romania e interpretabila?

un clasic in viata, Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei a declarat, referindu-se la recentul referendum:

"Asta este frumusetea in drept, legea este interpretabila".

de ce apreciati acest lucru? legea prevede foarte clar:

b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

de altfel, chiar dvs. afirmati:

"sentinta s-a dat in 08.05.2012 si judecatorul a decis sa imi fie retinut pe un an de zile dupa care sa dau examen din nou."
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea unui nou permis de conducere dupa ce in dosar s-a dispus amenda penala TheEmperor TheEmperor va rog sa-mi spuneti cat timp este retinut permisul de conducere s-au este anulat dupa o amenda penala de 1ooo ron la p alcoolemie de 1,8 in sange (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto alex2150 alex2150 buna ziua, as vrea sa stiu si eu cand as putea sa dau de permis din nou , mi-a fost anulat de judecatorie pe 20 aprilie se face un an de cand s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere ermus ermus Imi poate spune si mie cineva daca aceasta este hotararea definitiva si daca aceea este data de la care trebuie sa astept un an pt a da din nou sala?ma refer ... (vezi toată discuția)