Am inchiriat un imobil unei societati si de cand am inchiriat din data de 11.01.2011 acestia imi dau chiria fara a le semna ceva sau sa facem vreo chitanta de mana in prezenta vreunui martor care sa faca dovada de predare a chiriei catre proprietar (mentionez ca nu am cont bancar mi da personal in mana ) de vreo 5 luni nu mai mi-a dat chiria si as vrea sa ii citez in instanta , imi cauzeaza cu ceva mie acest aspect, sau ar trebui ca ei sa faca dovada cu acte ca mi-a dat chiria ?
va multumesc
Exista un contract in baza caruia dumneavoastra ati inchiriat acest imobil? Un contract care sa indeplineasca intr-o forma sau alta conditia de ad probationem?
nu cunosc felul relațiilor dintre dvs. și acea societate, însă :
1) încercați soluționarea pe cale amiabilă (având și un martor) dacă NU vor, precizați-le că-i veți chema în instanță.Solicitați-le concret chiria restantă față de martor, precizând suma lunară, anul și lunile cu restanță, totalul sumei bănești ;
2) dacă societatea refuză : luați calea instanței (folosiți și martorul) ;
3) NU vă cauzează cu nimic doar timp pierdut, costul procesului, eventual un BUN avocat etc etc ;
4) dacă veți ajunge în instanță și societatea va ridica cumva pretenții susținând mincinos precum că v-a achitat chiria pe lunile care de fapt NU v-a achitat-o, solicitați-le probe (NU vor avea nicio probă dacă NU v-a achitat-o niciodată pe baza vreunei semnături pe un înscris-potrivit postării dvs.).
Ar trebui sa aveti un contract de inchiriere inregistrat la finante, in baza caruia sa platiti impozitul aferent. Nu stiu daca fara asta reusiti sa faceti ceva.
Domnule n53, obligatia trebuie sa rezide din ceva...stiu caz concret:
In vremea studentiei am locuit intr-un camin particular. Am aflat cu totii ca proprietarul va schimba destinatia cladirii in hotel, asadar am decis sa plecam in grup fara sa platim sumele restante la chirie (2 sau 3 luni). Eu impreuna cu alti 4 studenti am fost sechestrati in curtea caminului de catre organele de paza impreuna cu patronul acestui complex si dusi la politia (o sectie din Pitesti). Acolo am surprins discutia dintre agentul de politie si patron : "Daca nu ai contractele asa cum trebuie ce vrei sa le facem? Nu-i mai adu la noi..."...asadar am fost lasati sa plecam cu toate ca intre acel patron si organele de politie exista o relatie de apropiere evidenta....Chiar daca am fost sechestrati si dusi cu forta la sectia de politie de catre un privat, politia nu a luat nici o masura...mai mult, am fost tratati cu aroganta chiar de catre organele de politie...dar acele luni de chirie nu au fost platite de catre nimeni niciodata...
Probleme cu proprietarul
Deve
Buna seara.
Am o problema daca se poate zice asa si chiar am nevoie de o parere.
Situatia sta in felul urmator, sunt studenta si acum 2 luni am inchiriat un ... (vezi toată discuția)