avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu proprietarul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu proprietarul

Buna seara.
Am o problema daca se poate zice asa si chiar am nevoie de o parere.
Situatia sta in felul urmator, sunt studenta si acum 2 luni am inchiriat un apartament de la o persoana fizica care nu a vrut sa faca contract pe motiv ca nu vrea sa se complice, am incercat sa imi caut altul pentru ca mi-a cerut chirie si pe luna septembrie cu toate ca luna era trecuta deja. Am incercat sa imi caut altul, dar fiind in criza de timp si in lipsa de alte alternative m-am intors.

Iar dupa prima luna a inceput sa apara problemele, m-a pus sa platesc intretinerea pe luna septembrie, iar dupa mi-a cerut niste bani in plus(200ron) la intretinere pe motiv de recalculare, dar am aflat de la asociatie ca ceea ce am platit erau niste restante. M-am certat cu proprietara si mi-a zis ca pot sa plec daca nu-mi convine, ceea ce am si facut.

Iar acum dupa 2 saptamani, a inceput sa ma ameninte ca merge la politie, ca ma da in judecata pe motiv ca eram in probe 2 luni si i-am luat din casa, ca se duce la facultate sa ma exmatriculeze pe nu stiu ce motive. Problema ei ar fi sa ma intorc inapoi sau macar sa ii platesc intretinerea de pe luna noiembrie, pe care nu i-am platito deoarece i-am platit o restanta, i-am platit o luna in plus si intretinerea pe luna respecitva.

Intrebarea mea ar fi, imi poate face toate aceste probleme? Cum ar trebui sa procedez?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: RoloTomassi , utilizator 11:49, 17 Decembrie 2012
In conditiile inxistentei de contract de locatiune respectiva nu poate proba eventuale obligatii in sarcina dvs
Pentru sumele acordate aveti incheiat document justificativ?
Daca nu exista incheiat document pentru predare diferite sume de bani,in afara ca eventual persoana poate sa incerce sa va sicaneze sa va determine sa va reintarceti,alte actiuni nu au sanse de solutie favorabila acesteia-in lipsa documentelor justificative la acuzele impotriva dvs
Nu am incheiat absolut nimic, nici un act, nici o chitanta nimic. Am doar facturiile de la intretinere pe care le-am platit. Am contract facut cu noul proprietar al apartamentului unde stau acum.
Sa inteleg ca nu ar trebui sa imi fac griji in privinta ei?
In situatia inexistentei de eventuale probe cu care respectivul proprietar sa isi intemeieze acuze impotriva dvs,nu ar trebui sa va faceti probleme
In ceea ce priveste eventuale sicane,este posibil ca proprietarul sa incerce sa va determine fie sa reveniti ,fie sa va solicite achitarea de diferite sume
Deve a scris:
Iar acum dupa 2 saptamani, a inceput sa ma ameninte ca merge la politie...

Daca proprietarul va ameninta dumneavoastra trebuie sa mergeti la politie si sa faceti o reclamatie in care sa descrieti situatia. Solicitati sefului politiei din zona dumneavoastra, prin aceasta reclamatie, sa ia masurile legale pentru amenintarile la care sunteti supusa. Depuneti copii dupa acele documente de plata, (probabil ca aveti chitante si nu facturi) si depuneti-le la Politie. Politia poate sa invite proprietarul la sediu si acestuia nu-i va fi usor sa explice situatia.

As zice ca ar trebui sa ii spuneti ca daca va mai deranjeaza o singura data veti merge la politie si o veti denunta pt savarsirea faptei de evaziune fiscala (nu a inregistrat contractul de inchiriere la Administratia Financiara). Daca ea dovedeste faptul ca ati stat in chirie la ea, atunci dovedeste faptul ca a existat un contract de inchiriere valabil incheiat (forma scrisa se cere doar ad probationem, ceea ce nu e cazul intrucat ea insasi recunoaste existenta contractului) in baza caruia a incasat venituri pe care nu le-a declarat la Fisc.
Parerea mea e ca daca-i spuneti asta nu va mai deranjeaza dupa aia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu swarowski swarowski Buna ziua, ma poate elucida cineva cum poate fi acuzata o persoana de violare de domiciliu dupa ce a stat in chirie o perioada fara contract de inchiriere? ... (vezi toată discuția)
Amenintare proprietari/plangere DeliaL DeliaL Buna ziua! Am o problema si v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu un sfat in acest domeniu. Vara trecuta m-am mutat intr-un apartament inchiriat. ... (vezi toată discuția)
Pentru recuperare chirie dragomirangela dragomirangela Am inchiriat un imobil unei societati si de cand am inchiriat din data de 11.01.2011 acestia imi dau chiria fara a le semna ceva sau sa facem vreo chitanta de ... (vezi toată discuția)