-Multumesc doamnei avocat Florea pentru raspuns.
Nu, eu nu am incheiat nimic cu ei, si cu toate acestea imi cer bani si ma ameninta cu politia pt contractul incheiat de altcineva, care nu mi s-a adus la cunostinta, pe motiv ca am locuit si eu in acelasi apart.-
Birou_de_Mediator a scris:
1. Proprietarii nu sunt in masura sa va faca plagere penala, avand in vedere ca ei au evazionat statul, prin neplata impozitului aferent sumelor achitate de dvs.
2. In cazul in care insista cu telefonele, le spuneti ca ati discutat cu un avocat si acesta va comunicat ca ei pot avea pretentii doar de la persona cu care au incheiat contract de inchiriere (vezi comentariul dlui. avocat)
3. Nu aveti motive de ingrijorare, abuzul lor de putere este doar un santaj emotional.
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Am aflat ca sunt insi cu pozitii destul de importante, sper sa nu faca cine stie ce smecherii... In plus am vazut pe internet ca au mai multe dosare intentate impotriva a diverse persoane.
La telefon m-au intimidat foarte mult, au pus problema: platesti acum, ori la politie cu tine.
Iar in cazul in care demareaza ceva, citatiile s-ar duce pe adresa mea din alt oras, unde parintii mei nu locuiesc in permanenta si nici nu as afla de ele la timp, plus ca la vederea acestor citatii s-ar tulbura foarte tare.
Ce ma sfatuiti sa fac, in contextul in care nu vor sa auda situatia reala, ca eu nu am nici o legatura cu acel contract, si continua sa ma ameninte cu plangere la politie?
ynocentta a scris:
Teoretic,conform Legii Fundamentale ,accesul la justitie este liber oricarui cetatean,astfel incat oricine poate investi instanta de judecata de solutioneze o plangere care nu a fost solutionata amiabil
Revine sarcina reclamantului sa dovedesca temeinicia aspectelor si motivelor invocate in plangere
In situatia concreta in care proprietarii nu detin cu dvs incheiat contract de locatiune,
eventuala actionare in instanta nu garanteaza solutie favorabila acestora
La momentul predarii garantiei ati incheiat dovada cu proprietarii apartamentului?
Nu am incheiat absolut nici un act cu ei, nu mi-au cerut. I-am dat banii in mana individei care avea contract cu ei. Proprietarii i-am vazut la vreo luna si nu mi-au spus nimic legat de chirie/ conditii.
Vorbisem cu unul dintre proprietari(sotia) si niciodata nu a obiectat nimic, nici cand ne-am vazut sa ii dau cheile. Acum, la 3 saptamani dupa, au luat-o razna amandoi pt ca pleaca si individa din cauza careia m-am mutat eu din apartament si se razbuna pe mine, desi eu am fost corecta cu ei. Vor sa le dau pe langa cei 170 euro platiti deja, cam inca pe atat pentru facturile ramase.