avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... violare de domiciliu vs evaziune fiscala (chirias vs ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

violare de domiciliu vs evaziune fiscala (chirias vs prop)

Buna ziua,ma confrunt cu o problema mai delicata si as dori daca se poate cateva pareri/raspunsuri din partea d'voastra. In urma cu 1 an am inchiriat un apart. (fara niciun fel de act),am platit o garantie (o luna de chirie) la inceput ,urmand sa platesc chiria propriu'zisa lunar + utilitatile.In timpul sederii mele in acest apart. mi'am adus un televizor,laptop etc .Problema insa este acum pentru ca vreau sa ma mut din acest apart. intr'o garsoniera datorita chiriei mari.Intrebarea mea este daca proprietarii imi pot pune "sechestru" cumva pe bunurile mele (mentionez ca am actele bunurilor pe numele meu) ? Neavand niciun fel de act in care sa ateste sederea mea in acest apart. imi pot face plangere la politie pentru violare de domiciliu?Ce rau imi pot face? Recunosc ca a fost greseala mea ca nu am incheiat un contract de inchiriere cu dansii (nici nu mi s'a propus acest lucru).Mentionez ca am fost si sunt de buna credinta,chiria am platit'o la timp + toate utilitatile..dar nu cred ca au vreo relevanta aceste aspecte in situatia mea.Va rog sa'mi dati niste sfaturi/pareri ,cum as putea proceda in cazul asta? Va multumesc anticipat si va doresc o zi cat mai placuta !
Cel mai recent răspuns: adryan_ss2 , utilizator 16:20, 3 Mai 2011
Proprietarul v-a amenintat, de va faceti asemenea idei?
1-Orice actiune de intrare in apartament din partea proprietarului,fara anunt prelabil si fara acordul chiriasului,constituie abuz
2-Teoretic orice cetatean este liber sa se adreseze autoritatilor ,dar in cazul mentionat de dvs, inclusiv proprietarul spatiului se face vinovat la randul sau pentru neincheierea formalitatilor legal prevazute =contract de inchiriere.
In eventualitatea unei plangeri adresate impotriva dvs si dvs puteti"contracara " invocand diverse motive.
Chiar daca proprietarul face plangere la politie impotriva dvs sub aspectul " violarii de domiciliu",ii revine obligatia sa raspunda la intrebarea cine a permis accesul si cine a pus la dispozitie cheile de acces in apartament.
Chiar daca face plangere la politie pentru violare de domiciliu nu poatr proba ca in apartament s-a intrat prin fortarea sistemului de acces in apartament
Nu pot spune ca m'a amenintat..intr'o oarecare masura poate m'am simtit eu amenintat.Apart. l'am preluat intr'o stare mai deplorabila (este batranesc si vechi) si a mormait prop. intr'un fel ca'mi va opri din garantie pentru nu stiu ce reparatii (igrasie etc).Nu am facut nicio stricaciune,cum l'am preluat asa il predau. Dar stii cum e lumea in general..cand e vorba de bani e rea si trebuie sa ma astept de la absolut orice..de aceea vreau sa fiu pregatit.Nu ma intereseaza garantia..ii las garantia daca asa doreste,nu vreau sa ma cert si vreau sa incheiem intelegerea pe cale amiabila dar ma intereseaza mai mult daca-mi poate "lua" bunurile fiind in apart.lui si neavand niciun contract cu el de inchiriere.Mi'am dat seama ca e revoltat pentru faptul ca vreau sa plec din apart si e constient ca nimeni nu'i va mai inchiria apart. pe suma care o cere el.
Domnule goe_07 , cu atat mai mult ca de 1 an de zile locuiesc aici ,platesc energie electrica,am incheiat si un contract de furnizare internet pe numele meu,platesc intretinere,m'au vazut vecinii etc.. nici eu nu cred ca va avea sorti de izbanda in cazul in care ma poate actiona pentru violare de domiciliu.
Nu ati platit intretinerea?chiria?

Alte discuții în legătură

Dreptul chiriasului simona717 simona717 Buna ziua..as dori un raspuns daca se poate ..am avut neintelegeri cu proprietarul apartamentului in care am locuit.povestea nu este destul de simpla..desi am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu chiriasii.. Jenns Jenns Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi,..in cazul in care eu ca proprietar al unui apartament, vreau sa evacuez chiriasii cu datorii, ce probleme as ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu swarowski swarowski Buna ziua, ma poate elucida cineva cum poate fi acuzata o persoana de violare de domiciliu dupa ce a stat in chirie o perioada fara contract de inchiriere? ... (vezi toată discuția)