avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi-au taiat bonurile de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi-au taiat bonurile de masa

Buna ziua,
sunt angajat la un supermarket, de 1 saptamana am fost in concediu iar astazi am revenit la munca unde am aflat ca mi-au fost taiate bonurile de masa pentru ca s-au descoperit nereguli in timp ce eram in concediu, respectiv produse alterate la raionul legume fructe.au taiat bonurile tuturor angajatilor de la respectivul raion
este legala actiunea taierii bonurilor de masa din moment ce eu nu ma fac deloc responsabil pentru neregula descoperita?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:55, 3 Septembrie 2012
daca in contractul individual de munca si in contractul colectiv se prevede ca bonurile de masa constiruie drept salarial - masura e gresita si ar putea fi contestata.
Daca in acestea se prevede ca bonurile de masa constituie bonus pentru performante, target, etc, atunci sistarea lor apare ca justificata. Fiind in concediu nu puteati atinge performantele/targetul impuse.
Verificati in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia care sunt criteriile de acordare a tichetelor de masa ... in lipsa unor astfel de criterii, angajatorul nu poate decide retinerea bonurilor de masa ca urmare a constatarii unor nereguli in sarcina dvs.
reprezinta drept salarial ! cred ca voi contesta decizia, multumesc pentru raspuns
Angajatorul are libertatea de a decide in privita acordarii bonurilor de masa, dar nu trebuie sa discrimineze.
S-a emis vreo decizie in acest sens sau este vorba despre refuzul angajatorului de a va da tichetele de masa ..?

Normă de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă
Art. 2. - Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz, vor stabili prin contractele colective de muncă clauze privind acordarea alocaţiei individuale de hrană sub forma tichetelor de masă, care să prevadă:
a) numărul salariaţilor din unitate care pot primi lunar tichete de masă, precum şi valoarea nominală a tichetului de masă, în limita celei prevăzute de lege, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numărul de zile lucrătoare din lună pentru care se distribuie tichete de masă salariaţilor;
c) criteriile de selecţie privind stabilirea salariaţilor care primesc tichete de masă, ţinând seama de condiţiile concrete de lucru în care îşi desfăşoară activitatea unele categorii de salariaţi, de priorităţile socioprofesionale şi de alte elemente specifice activităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare bonuri de masa cbrescan cbrescan As vrea sa stiu, va rog, daca angajatorul are dreptul sa decida ca de la 1 al lunii urmatoare nu mai da unui angajat bonuri de masa? Mi s-a intamplat mie iar ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa diferentiate nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua, Stiu ca nu este corect, dar este legal ca o firma sa ofere bonuri de masa de valoare diferita (ex:15 lei pt indeplinire target vanzari vs 9 lei) ... (vezi toată discuția)
se pot acorda preferential tichetele de masa pentru salariatii unei firme private ? Morisca10 Morisca10 Buna seara Se poate acorda preferential tichetele de masa pentru salariati unei firme private , , sau dupa ... (vezi toată discuția)