avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva diferenta la control
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva diferenta la control

am avut control de fond in decembrie . In urma acestuia au iesit diferente de tva si majorari . Cum le inregistrez , in ce cont ?
Cel mai recent răspuns: GHEORGHE POPA , Consultant fiscal 20:55, 1 Martie 2009
eu as face urmatoarele operatiuni
6581=4423 cv tva de plata suplimentar ;
6581=448 cv penalitati
am citit articolul astazi , dar cred ca nu estte corect: TVA suplimentar nu este o cheltuiala . trebuie inregistrat venitul si respectiv taxa colectata aferenta venitului. Mjorarile sunt inregistrate corect.
Poate venitul a fost inregistrat.De unde provine tva-ul?
florentyna a scris:

eu as face urmatoarele operatiuni
6581=4423 cv tva de plata suplimentar ;
6581=448 cv penalitati

Din punct de vedere contabil, rezultatele inspectiei fiscale se inregistreaza in baza conturilor reglementate prin O.M.F.P. nr. 1752 din 17 noiembrie 2005 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, respectiv cu ajutorul conturilor 658 si 448, desfasurate pe analitice, in functie de natura debitului, astfel:

1. inregistrarea diferentelor suplimentare de plata a TVA:

6584 (analitic distinct) = 4481.4 (analitic distinct)
“Diferente suplimentare “Alte datorii fata de
de plata” bugetul statului”

2. inregistrarea majorarilor de intarziere aferente diferentelor suplimentare de plata a TVA:

6585 (analitic distinct) = 4481.5 (analitic distinct)
“Diferente suplimentare “Alte datorii fata de
de plata” bugetul statului”

Corect .
Dar... depinde din an vin diferentele...Si atunci cred ca se schimba modalitatea de inregistrare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila dob.si penalit afp camyv camyv Buna ziua, in urma controlului s-au stabilit sume suplimentare de plata, exemplu TVA =10000 imp.profit = 10000 dob.TVA 5000 dob.imp.profit 5000 Cum se ... (vezi toată discuția)
Monografie cheltuieli nedeductibile 1-2 1-2 In urma unui control de la finante s-a constatat ca nedeductibile fiscal mai multe obiecte de inventar(5880.60, tva 1411.36) care au fost date in consum si un ... (vezi toată discuția)
Inregistrare rif costicul costicul In urma controlului s-au constatat taxe suplimentare de plata+majorari.Cum inregistrez atat taxele cat si majorarile? Sa nu ma trimiteti la un contabil,va rog! (vezi toată discuția)