avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Noul Cod civil art 1798
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Noul Cod civil art 1798

Poate cineva sa ma lamureasca daca prevederile art 1798 din noul Cod se aplica si contractelor incheiate in luna mai 2012(de ex) ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:53, 6 Septembrie 2012
Se aplica tuturor contractelor de locatiune incheiate dupa 1 octombrie 2012 si deci inregistrate la AFP dupa aceasta data.
Va multumesc. Proprietarul ameninta cu taiatul curentului electric executare silita, evacuare, dupa 1 singura luna de intarziere la plata chiriei.
Pai este in drept sa va ameninte, din moment ce nu ati respectat contractul si ati intarziat plata chiriei. Pentru acest motiv poate rezilia contractul fara aplicarea preavizului (daca exista un pact comisoriu in contract) si sa purcede la evacuarea silita.
In contract se stipuleaza clar ca la neplata a 3 luni consecutive si in urma une hotarari definitive poate sa apeleze la evacuare !!!
Depinde. Se pot ocoli anumite prevederi din contract prin aplicarea articolelor legii.

Alte discuții în legătură

Evacuare chirias-neplata chirie, utilitati pacepa_2001 pacepa_2001 Buna ziua, Am un chirias care de 2 luni nu a platit chiria si nici utilitatile (nici nu mai poate fi contactat).Care este procedura pentru evacuare/reziliere ... (vezi toată discuția)
Executare silita fdl fdl Poate fi evacuata o societate de catre executor fara a avea o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila? (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi danmatyas danmatyas Buna ziua, Am o problema cu niste chiriasi. Chiria o platesc cu o intarziere de 14 zile fata de termenul prevazut in contract iar cheltuielile de bloc ... (vezi toată discuția)