avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chiriasi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chiriasi

Buna ziua,
Am o problema cu niste chiriasi.
Chiria o platesc cu o intarziere de 14 zile fata de termenul prevazut in contract iar cheltuielile de bloc (curentul, gazul, intretinerea) nu sunt platite la timp, cumulandu-se datorii de aprox 800 lei pana in acest moment.
Vreau sa stiu daca se pot evacua, daca amiabil nu merge, prin actiunea de evacurare a chiriasilor.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mars_on_line , utilizator 18:23, 7 Noiembrie 2009
Da se pot evacua doar dupa ce aveti o sentinta judecatoreasca definitiva
Am inteles ca trebuie sa aiba 3 luni neplatite la chirie pentru a putea introduce aceasta actiune in evacuare. Este adevarat?
Daca esti asa, atunci lor nu li se poate intampla nimic daca nu platesc chiria la timp cum este prevazut in contract?
Dar daca nu platesc la timp cheltuielile de intretinere?
Mi se pare o aberatie sa astept 3 luni, sa-mi adancesc paguba pentru a putea introduce actiunea.
Multumesc pt raspuns.
Acestea sunt regulile, contractul este legea partilor, daca asta ati prevazut in contract atunci doar dupa ce se implineste conditia - neachitarii timp de trei luni consecutiv puteti sa introduceti actiune in evacuare, pana atunci ... poate ii convinge-ti ca ar fi bine sa isi respecte obligatiile asumate
Nu este prevazut in contract termenul de 3 luni. Ma gandeam ca apare in lege undeva de se tot vehiculeaza acest termen de 3 luni de neachitare a chiriei lunare, dupa care se introduce actiunea.
E vreo problema daca nu am vreo chitanta cum ca ei au platit acesti bani lunar?
Mi-au dat banii fara sa pretinda sa le dau vreo chitanta cum ca as fi primit banii.
Daca nu vor sa iasa din spatiu pot sa reziliez, de exemplu, contractul cu electrica? fortandu-i in acest fel sa paraseasca apartamentul?
Ma pot da in judecata pentru acest lucru?
Va multumesc.
Pai este o problema pentru chiriasi ca nu pot face dovada ca au achitat chiria.
Daca reziliezi contractele de utilitati pot sa te dea in judecata, daca este valabil contractul de inchiriere se pot duce sa incheie ei contract de furnizare..., si mai ales daca gasesc pe cineva care sa-i invete cum sa te dispere crede-ma pot sa stea fara sa plateasca chirie :hammer:

Alte discuții în legătură

Evacuare georgescu_m georgescu_m Buna ziua, am urmatoarea speta : chiriasul, o societate comerciala, nu a mai platit chiria, cea mai indepartata factura datand din ianuarie 2009 ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere Mviorica Mviorica Va rog sa ma ajutati intr-o problema ivita cu chiriasul societate comerciala.Am un spatiu inchiriat si din august 2012 chiriasul nu a mai deschis, i-am trimis ... (vezi toată discuția)
Inchiriere garsoniera - ajutor anghelada anghelada Doresc sa inchiriez o garsoniera, modern mobilata si aranjata, cu utilitatia, acces internet, telefon, centrala etc... Intrebarile mele sunt: 1. atunci cand ... (vezi toată discuția)