Buna ziua..muncesc la o firma, care face delegari prin tara..patronul ne da o diurna de 32 lei pe zi...aici e bine...
in ultima vreme am prins un contract in Republica Moldova..am citit pe internet ca diurna minima obligatorie este de 28 dolari, insa patronul ne da tot diurna de 32 lei, ca si in tara...este corect asa ceva? ce pot sa fac in privinta asta?
Altceva: daca lucrez pana in 12 ore, ne da doar jumatate din diurna...am mai inteles ca diurna se da daca depasim 100 km pe zi...ce ma sfatuiti?
astept raspuns si daca trebuie postat in alta parte va rog anuntati-ma!!
Va multumesc!!!
Pentru Rep. Moldova diurna este de 38 dolari pe zi conform HG 518/1995 actualizata, deci ar trebu ca angajatorul sa faca diferenta intre diurna interna/externa. Diurna se acorda doar daca durata deplasarii este mai mare de 12 ore, iar deplasarea se efectueaza in alta localitate aflata la cel putin 5 km de cea in care salariatul isi are locul permanent de munca, asa cum prevede HG 1860/2006. Nu exista limita referitoare la km. ce trebuie parcursi.
patronul lucreaza direct cu furnizorii de piese si zice ca nu poate da diurna mai mare pentru ca daca ar cere asta furnizorului ar gasi alta firma...mentionez ca lucrez la o firma de control calitate piese auto!!!
cum pot obliga patronul sa plateasca diurna legala?
sau cui ma pot adresa sa mearga sa vada actele patronului...poate el isi trage el diurna pentru noi toti si noua ne da doar 32 lei...
ms
Diurna moldova
noiembriesm
Buna ziua.
Am de acordat o diurna pentru Moldova, moneda usd.
Calcul: 5 zile * 38 * 2.5 = 475 - 25% = 356.25 + 15 % = 445.31.
1) E corect calculul ?
2) ... (vezi toată discuția)