avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiuni

In cazul in care de cujus are doi descendenti(A si B).A renunta la mostenire.D si E nepotii lui de cujus,copii lui A,pot avea vreo cota din averea lui de cujus,venind in nume propriu nu ca reprezentanti.Dupa noul cod civil am intels ca daca A renunta,D si E numai au niciun drept.Nici daca vin in nume propriu.In vechiul cod aveau nu?Daca veneau in nume propriu.Si daca B este nedemn,F si G,nepotii lui de cujus,copiii lui B,pot avea vreun drept.Dupa noul cod am inteles ca da.Venind in nume propriu si nu ca reprezentanti:)Va multumesc frumos!:)

Alte discuții în legătură

Mostenire titi marina titi marina Va salut Fratele meu a declarat la notar ca renunta la mostenirea mamei noastre. Declaratia s-a facut dupa moartea mamei noastre, intermenul de 6 luni. In ... (vezi toată discuția)
Succesiuni drew31 drew31 Buna seara, Am o nelamurire legata de modul in care pot culege mostenirea descendentii defunctului, mai precis cand si cum o vor culege in nume propriu si ... (vezi toată discuția)
Succesiunea margaretaneacsu margaretaneacsu De cujusul a lasat in urma sa 3 copii-un fiu care are la rindul sau 2 copii,o fiica ce are un copil,ambii copii ai de cujusului din aceeasi casatorie si al ... (vezi toată discuția)