avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Va salut
Fratele meu a declarat la notar ca renunta la mostenirea mamei noastre. Declaratia s-a facut dupa moartea mamei noastre, intermenul de 6 luni.
In situatia in care renuntatorul decedeaza, fii lui vin la mostenirea dupa mama noastra in locul lui?
Daca da, cota va fi cea cuvenita tatalui lor renuntator?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:12, 5 August 2011
Nu, descendentii lor nu vor mai veni la mostenire.
descendentii fratelui nu mai pot veni la mostenire
nu vin la mostenire! Dvs ii inlaturati, fiind in grad proxim cu defunctul. daca si dvs nu ati fi acceptat succesiunea, ei puteau veni la mostenire.

De unde rezulta ca dvs veti culege si partea fratelui renuntator. Veti culege mostenirea fie in concurs cu sotul supravietuitor fie, cota dvs 3/4, sotul supravietuitor 1/4, sau in lipsa de sot supravietuitor veti culege toata mostenirea.
Asa am crezut si eu. Dar, dupa ce am citit tratatul de drept civil- Succesiuni si testamente scris de Dan Chirica, am indoieli.
Iata ce scrie autorul la pagina 76, pct 62" " In schimb, descendentii renuntatorilor sau nedemnilor pot mosteni in nume propriu, daca nu exista mostenitori de rang preferabil. De pilda, daca defunctul D lasa la moartea lui doi fii, A1 si A2, iar B un fiu, B1, cei trei nepoti ai defunctului..., VOR VENI LA MOSTENIREA BUNICULUI in nume propriu, fiecaruia revenindu-i 1/3 din mostenire"
Eee?
Dupa de m-am mai gandit, am realizat ca, eu sunt ruda de gr1 iar nepotii ruda de gr II cu defuncta mea mama. Deci, inlatur nepotii
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
titi marina, utilizator
In schimb, descendentii renuntatorilor sau nedemnilor pot mosteni in nume propriu, daca nu exista mostenitori de rang preferabil.
citez din ce ati scris.....chiar dvs!

Pai dvs sunteti mostenitorul in rang preferabil. Am mentionat mai devreme!

Alte discuții în legătură

Succesiuni drew31 drew31 Buna seara, Am o nelamurire legata de modul in care pot culege mostenirea descendentii defunctului, mai precis cand si cum o vor culege in nume propriu si ... (vezi toată discuția)
Mostenire in care pasivul depaseste activul michaela13 michaela13 Speta e asa: bunica decedeaza, trebuie facuta succesiunea, dar activul depaseste pasivul, iar sotul bunicii refuza consultarea documentelor de creditare la 5 ... (vezi toată discuția)
Succesiune. V-M V-M Succesiune. Bună ziua. Soțul meu a decedat. În cazul în care cei 2 copii renunță la partea lor de moștenire cine vine la rând? Nepoata (fiica unuia ... (vezi toată discuția)