avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire in care pasivul depaseste activul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire in care pasivul depaseste activul

Speta e asa: bunica decedeaza, trebuie facuta succesiunea, dar activul depaseste pasivul, iar sotul bunicii refuza consultarea documentelor de creditare la 5 banci ca fiul sa isi poata forma o parere asupra datoriilor, bancile refuza sa ii dea relatii asupra creditarii, iar fiu hotaraste sa renunte la succesiune in termenul legal de 1 an. Mentionez ca fiul are un copil minor, iar bunica are un frate. Cine culege mostenirea alaturi de sot?
Cel mai recent răspuns: michaela13 , utilizator 16:04, 16 Aprilie 2013
In concurs cu sotul supravietuitor vor veni cei din clasa a II-a de mostenitori, respectiv parintii impreuna cu fratii, sau doar fratii daca parintii nu mai traiesc.
sotul alaturi de fratele defunctei.
Multumesc pentru raspuns. Puteti argumenta putin, va rog. Deoarece fiul a fost la notar si i s-a spus ca alaturi de sotul supravietuitor vine copilul minor al fiului (nepotul) si ca e nevoie de curatela.
la mostenire vin sotul supravietuitor si descendentii defunctului in mod normal. Descendentul defunctului este fiul nu nepotul. daca fiul a renuntat , la mostenire vin cei din clasa a doua de mostenitori, respectiv parintii si fratii defunctei. Daca fiul era predecedat atunci venea nepotul la mosteire prin reprezentare.
Imi pare rau sa va spun ca raspunsul dvs. este inexact. La mostenire vine nepotul potrivit NNC, art. 1121 alin.2 "partea renuntatorului profita mostenitorilor pe care i-ar fi inlaturat de la mostenire sau celor a caror parte ar fi diminuat-o daca ar fi acceptat mostenirea." Nepotul este in clasa descendentilor, ruda de gradul II si vine la mostenire in nume propriu. Iar fiindca este minor trebuie numit curator special.
Vizita la notar si avocat a descalcit lucrurile.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
michaela13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntator mostenire MONICA ROXANA Voinea MONICA ROXANA Voinea La dezbaterea unei succesiuni se prezinta 2 mostenitori: sotul supravietuitor si fiica acestuia rezultata din casatoria defunctei cu sotul sau. Daca fiica ... (vezi toată discuția)
Succesiune si vanzare prin mediere ArdeleanI2 ArdeleanI2 Am mostenit o casa de la bunici . Bunicul a murit in1963 dupa care a fost facut succesiunea , mostenitorii finnd bunica si cei 2 fii ai lor . Fii au murit unul ... (vezi toată discuția)
Succesiune IOANBIRLEA IOANBIRLEA Buna ziua, as dori sa pun o intrebare legata de o succesiune dupa o persoana decedata care are in viata urmatoarele rudenii: o sora, si nepoti din 2 ramuri ... (vezi toată discuția)