avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Termen maxim gasire avocat indrumator
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Termen maxim gasire avocat indrumator

Buna ziua,
Am o intrebare legata de perioada (termenul) in care trebuie sa-mi gsesc un avocat indrumator, in cazul in care sunt admis in profesie ca avocat stagiar.
Din ce am citit in Legea 51/95 si in Statut, nu am gasit un raspuns clar la aceasta intrebare.
Am gasit doar ca, dupa validarea examenului de primire in profesie ca av. stagiar, se emite decizia de primire. De la data emiterii acestei decizii am 2 luni in care trebuie sa ies din starea de incompatibilitate, in prezent fiind salariat la o SC, adica sa demisionez. (Statut - Art. 32. (1) În cazul prevăzut de art. 25 alin. (2) din Lege şi anume atunci când situaţia care determină incompatibilitatea este preexistentă sau survine concomitent cu emiterea deciziei de primire în profesie, efectele acesteia din urmă se produc doar sub condiţia rezolvării stării de incompatibilitate.
(2) Starea de incompatibilitate trebuie rezolvată, conform art. 25 alin. (2) din Lege, în termen de două luni de la data emiterii deciziei de primire în profesie, sub sancţiunea caducităţii acesteia.).
In continuare, pentru a se calcula efectiv stagiul de 2 ani (L51 - Art. 18
(1)La începutul exercitării profesiei avocatul efectuează în mod obligatoriu un stagiu de pregătire profesională cu durata de 2 ani, timp în care are calitatea de avocat stagiar.), trebuie sa ma inscriu in Tabolul avocatilor (Statut - Art. 293. (1) Durata stagiului este de 2 ani, calculată de la data înscrierii în Tabloul avocaților.) iar pentru asta am nevoie de un avocat indrumator (Statut - Art. 295. Pentru a fi înscris în Tabloul avocaților stagiari cu drept de exercitare a profesiei, avocatul stagiar va înregistra la barou un contract de colaborare profesională sau un contract de salarizare în interiorul profesiei care va cuprinde clauze obligatorii privind formarea profesională inițială, încheiat cu o formă de exercitare a profesiei sub îndrumarea unui avocat care îndeplinește condițiile prevăzute de art. 19 din Lege.).
Eu inteleg ca, dupa decizia de primire in profesie si demisia de la actualul loc de munca, voi fi avocat stagiar neangajat si fara stagiu efectiv pana nu-mi gasesc un indrumator.
Cat timp pot ramane in aceasta situatie? Exista undeva specificat un termen maxim in care trebuie sa-mi gasesc un indrumator sau ceva legat de aceasta problema?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Profesare ca avocat stagiar Camy321 Camy321 Buna ziua! Am promovat examenul de admitere in profesia de avocat ca avocat stagiar dar in prezent desfășor o activitate salariata. Nu am depus juramantul de ... (vezi toată discuția)
Examen admitere da inscriere in tabloul avocatilor nu??? Costin Gheorghe Costin Gheorghe Buna dimineața ! Am întâmpinat o problema în înscrierea in tabloul avocaților ce mi se pare cel puțin ciudată. Sunt absolventul examenului de ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitatea stagiarului ContSters106925 ContSters106925 Am sustinut examenul de primire in profesie si am fost admis in avocatura in septembrie 2009. Conform alin 1 a art. 24 din Regulamentul-cadru privind ... (vezi toată discuția)