Am sustinut examenul de primire in profesie si am fost admis in avocatura in septembrie 2009.
Conform alin 1 a art. 24 din Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat şi a examenului de obţinere a titlului profesional de avocat definitiv (Anexa 1 a Deciziei Consiliului U.N.B.R. nr. 268/22.09.2007 modificată prin Decizia nr. 447 din 21.02.2009 a Consiliului U.N.B.R.), neînscrierea în Barou, în termen de cel mult 2 ani de la data afişării rezultatelor examenului, a candidatului declarat admis atrage decăderea acestuia din dreptul de a solicita înscrierea în Barou.
In momentul de fata exercit o activitate salarizata în cadrul unei alte profesii decât cea de avocat, si, pe cale de consecinta, conform art. 14 lit. a din Legea 51/1995 actualizata, sunt incompatibil.
Cand mi-am depus dosarul la barou, am completat o cerere de înscriere pentru participarea la examenul de primire în profesia de avocat si am semnat ca ”mă angajez să renunţ la orice stare de incompatibilitate, în cel mult două luni de la data afişării rezultatului definitiv al examenului, sub sancţiunea prevăzută la art. 24 alin (2) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.”
Daca nu doresc inca sa ma inscriu in barou, sunt obligat sa renunt la starea de incompatibilitate pana cel tarziu in 10 decembrie 2009 (dat fiind faptul ca rezultatele definitive s-au publicat in 10 octombrie), sau pot sa ma prevalez de alin 1 a art. 24 din Regulamentul-cadru citat mai sus si sa lucrez in cealalta profesie in interiorul celor 2 ani permisi de lege?
Adica, problema e ca mi se pare ilogic sa fiu obligat sa demisionez de la locul meu de munca atata timp cat - sa zicem - nu mi-am gasit un indrumator.
Cum trebuie sa procedez? Mie mi se pare ca toate acestea se bat cap in cap!
~ final discuție ~