avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zi libera legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zi libera legala

se mai acorda ziua libera de 15 august daca a picat in timpul concediului medical? si cum se face plata, avand in vedere ca ziua de 15 august este prevazuta si in concediu medical platit cu 75% iar aceasta zi ar trebui de fapt platita cu 100%?!
multumesc!
Cel mai recent răspuns: lumifatu , utilizator 21:01, 4 Septembrie 2012
Ziua de 15 august este declarata sarbatoare legala si nu este considerata zi lucratoare, nu se plateste nici daca intra in perioada de concediu medical, deci a fost zi libera si pentru dvs.
(Luna august 2012 are 22 de zile lucratoare).
daca aceasta zi de 15 ar fi picat in concediul de odihna, concediul s-ar fi marit cu o zi..dar pt ca a picat in concediul medical, aceasta zi nu se poate lua alta data? in 30 de zile dupa?
Nu are cum sa fie acordata in alta zi ...
atunci, daca medicalul a fost in perioada 14-24 august, cuprinzand ziua de 15, se poate prelungi medicalul pana pe 25 august? cum ramane cu acea zi la care am si eu dreptul ca orice cetatean roman? nu pot sa cred ca am pierdut-o!
Pe perioada concediului medical , c.i.m. este supendat ... ziua de sarbatoare legala nu se poate acorda in alta zi , daca un salariat in perioada respectiva a fost in incapacitate temporara de munca ..

Aceasta zi nu prelungeste durata medicalului ...

Alte discuții în legătură

Buna ziua! pentru deces parinte sau ruda gr 2, sunt prevazute ... lavinia.turcanu lavinia.turcanu Buna ziua! Pentru deces parinte sau ruda gr 2, sunt prevazute 3 zile libere platite. Intrebarea este, daca salariatul a avut liber 13, 14 si 15 august, 15 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si sarbatorile legale laura_yt laura_yt am o nelamurire cu privire la concediul medical si sarbatorile legale, si anume daca am avut concediu medical intr o zi de sarbatoare legala, adica zi libera, ... (vezi toată discuția)
Concediul de sarcina si lauzie crystinik_p18 crystinik_p18 Buna ziua, in primul rand va multumesc pentru raspunsurile primite anterior si doresc daca puteti sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire. Am intrat in ... (vezi toată discuția)