avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... oare noi mai suntem romani???
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

oare noi mai suntem romani???

Stimatii moderatorii va rog respectos sa nu mai sterge-ti acest link :love2::love2::love2: va multumesc anticipat:bow:

[ link extern ]

va doresc vizionare placuta! si nu este o instigare ba o trezire
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 00:25, 9 Septembrie 2012
Buna seara, stimatii totii va fac cunoscut ca acesta nu este un MANIFEST, este istoria noastra:bow::bow::bow:
Oare aveti impresia ca nu mai suntem? Ce va face sa credeti asta? Cum ati ajuns la aceasta concluzie?
De ce nu dezvoltati ideea, domnule Bogdan Eugen?
Andreea-Ionescu a scris:

Oare aveti impresia ca nu mai suntem? Ce va face sa credeti asta? Cum ati ajuns la aceasta concluzie?
De ce nu dezvoltati ideea, domnule Bogdan Eugen?


Sarut mana, sa incep cu prima intrebare: privind in era stramosilor nostri,cu siguranta nu mai suntem chiar totii si asta pentru faptul ca in vremurile de mult apuse oamenii se respectau, se ajutau si sa nu mai vorbim unire la nevoie e.t.c .
intrebarea 2. ma face sa cred asta simplul fapt ca nu mai avem curajul sa ne cerem drepturile vazand cum doar cei curajosi o fac si o fac cu demnitate si mandrie si intr 3. sramosii nostri nu au vandut nimic din tara asta pentru a ne asigura viitorul nostru tot ei au luptat ca macar noi sa traim mai bine chiar si acum vazand ca in strada au iesit majoritarea batranilor este revoltator si tot la fel de revoltator este si faptu ca o parte din noi muncim si o parte doar strande rodul.

cum explicati dv stimata domnisoara ca o persoana de 25-30 ani conduce un turism de 80.000- 100.000 euro ? si cica munceste, unde?? ce munceste??? privind bunicii nostri care si acum lupta pt noii care nu au bani sa traiasca dupa o zi pe alta ce poate fi mai sfidator???


ce poate fi mai sfidator cand un om de rand intra la inchisoare ne vinovat si ceii care au furat nu sunt pedepsiti??

si va adresez o intrebare si eu: cum spune-ti dv ca va fi viitorul nostru si al copiilor nostri??

va multumesc:bow::bow::bow:
DA,suntem romani in acte si in fata strainilor.DA,nu suntem romani sau nu stim sa fim romani cu noi insine.Mesajul este mobilizator,dar se refera la un trecut care pentru multi nu mai este de actualitate.
Am fost un popor educat si ne mandream cu valorile noastre.Am fost un popor harnic,dar acum ne conduce banul castigat usor,fara palme batatorite.Suntem crestini,dar ne-am pierdut mentorii pe drum,luati de valul imbogatirii etc.Puternici am fi daca am sti sa fim uniti.Am rams pe ici pe colo cu traditii pe care nu stim sa le promovam si dupa care se dau in vant turistii straini.
In mare parte aveti dreptate d.le Bogdan,dar pana cei in drept sa respecte si sa aplice legea nu o vor face,noi traim in sfidare .
Andreea, imi cer scuze ca am raspuns inaintea ta, oricum asteptam si raspunsul tau. Am luat franturii din textul dvs, dl. Bogdan si mi-am aratat nemultumiriile asa cum le vad eu. Aveti dreptate prin ceea ce afirmatii, dar... exact cum a spus si dna. Muresean Felicia "dar pana cei in drept sa respecte si sa aplice legea nu o vor face,noi traim in sfidare."

"in vremurile de mult apuse oamenii se respectau, se ajutau si sa nu mai vorbim unire la nevoie"--- toate astea erau posibile pt ca totii aveau un serviciu, puteai sa iti iei o casa, nu te uitai cu invidie la altul pt ca aveai posibilitatea sa faci si tu acelasi lucru, trebuia decat sa fi vrut sa muncesti. Desi era partidul comunist la putere, pe scara ierarhica nu avansau decat"pilele", puteau si cei care invatau.

"nu mai avem curajul sa ne cerem drepturile vazand cum doar cei curajosi o fac si o fac cu demnitate si mandrie"---aici pot aminti cazul ofiterului din armata de undeva din Pitesti, ce a rezolvat, a avut curaj si demnitate, dar cine la sustinut, cum se descurca cu creditele, cine il ajuta, el a vorbit in numele tuturor, la ce ia folosit?

"stramosii nostri nu au vandut nimic din tara asta pentru a ne asigura viitorul nostru tot ei au luptat ca macar noi sa traim mai bine"---la ora actuala desi se stie cine, cum a vandut pe "bucatele" tara, ce masurii sau luat, daca eu apar in fisa de avere cu alt apartament, imediat se sesizeaza cineva si intreaba de unde ai avut banii, dar ei ca isi cumpara cate 2-3 case si declara ca banii sunt de la "matusa Tamara", ce patesc, sunt achitati, nevinovati chiar. De ce nu se verifica averile? Au infiintat atatea servicii si compartimente, dar concret niciun politician/ camatar/ judecator/infractori si pot zice niciun rrom,  nu a fost tras la raspundere pt fraude, inselaciuni, mita, aici pot enumera multe, conluzia sunt vinovati, dar nimeni nu ia masurii.

"acum vazand ca in strada au iesit majoritarea batranilor este revoltator"--- sincer cand eram mici, ei ne ocroteau si munceau sa avem noi o viata mai buna, chiar a fost mai buna, acum au iesit sa ne apere si ocroteasca din nou, pt ca ei stiu ca fii si fiicele lor nu pot iesi in strada pt ca isi vor pierde locul de munca. Se stie ca directorii sunt alesi nu dupa competente, ci politic. Pai, cum sa strigi contra guvernului( directorul este ales chiar de partidul lor) asta inseamna ca strigi contra directorului tau, concluzia cate repercursiuni au fost asupra celor care au vorbit deschis avand incredere in director??? (eu sunt una dintre aceste persoane, inca ma judec cu ei, desi ma astept la o musamalizare din partea lor)

"cum explicati dv stimata domnisoara ca o persoana de 25-30 ani conduce un turism de 80.000- 100.000 euro ? "--- eu as zice 18-25 ani, unde sigur mamica si taticul fac parte din acele categorii care fac avere pe spatele celor care muncesc.

"ce poate fi mai sfidator cand un om de rand intra la inchisoare nevinovat si ceii care au furat nu sunt pedepsiti??"--- este foarte adevarat ce ati zis,aici mentionez achitarea celui care a distrus Rompetrol, cum a fost posibila? Cel care a luat banii de la FNI si il plimba cu caruciorul prin instante, probabil ca va primii cu suspendare, dar banii unde sunt?

"cum spune-ti dv ca va fi viitorul nostru si al copiilor nostri??"---pt noi, sumbru, cu asemenea "alesii". Crunt, pt copiii nostri, care va avea noroc sa plece din tara, (dar aici nu ma refer la fiul patronului de la un club mare din Bucuresti, care a renuntat in Elvetia la scoala pe motiv de acomodare, cand colo el frecventa barurile la 15 ani) sa invete, sa afirme in fata strainilor, pt acela va fi bine, va avea probabil un singur of, cum de in tara lui nu a fost posibil sa ii fie recunoscute meritele?

Sunt multe nemultumirii in sufletele romanilor, mai ales la cei plecati din tara pt o viata mai buna, le lipsesc parintii, fratii si prietenii, casa pt care au muncit, au lasat totul pt o viata mai buna. Cei ramasii de teama tac, iar cei in varsta cat vor rezista sa mai iasa in strada?

Cu toata sinceritatea va spun, ca sunt romanca in sufletul meu, dar aici unde locuiesc, intr-o tara nordica, ne ferim sa spunem sau sa vorbim romaneste, pt ca aici suntem vazuti prin prizma celor care sunt veniti la furat.

Eu sper ca nu am suparat pe nimeni cu comentariile mele facute asupra expunerii dl. Bogdan Eugen.

Va doresc tuturor, o viata mai buna!

Alte discuții în legătură

Statusuri si... ghici ce?! statusuri... Herra_ Herra_ De multe ori am vrut sa aplaud un utilizator pentru statusul postat. Nu am avut posibilitatea. Astazi, am sa aplaud statusul lui @cearls [quot]\"Ati mai ... (vezi toată discuția)
Herta muller, scriitoare de origine romana, emigrata de 20 de ani in germania a castigat premiul nobel Radu Gabrian Radu Gabrian Nascuta la 17.08 1053,dintr-o familie de svabi din Banat,scriitoarea romana Herta Muller, a facut o deosebita onoare tarii sale de origine,Romania ,prin ... (vezi toată discuția)
Manifestul romanilor osanditi la saracie si moarte de catre politicienii din romania rodica_post rodica_post Prea maritilor politicieni care ruineaza societatea civila. In Romania,exista categorii sociale care au un nivel foarte scazut de trai de ani si ani de ... (vezi toată discuția)