avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... salut - furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

salut - furt calificat

salut as dori sa imi spuneti si mie daca am un dosar in care am primit suspendare pt furt calificat si mai am inca unu tot petru furt si altul pentru conducere fara permis
credeti ca as putea sa scap astep un raspuns
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 21:02, 7 Septembrie 2012
S.ar parea ca furturile sunt concurente, deci exista o posibilitate, cel putin teoretica, sa luati cu suspendare.
Instanta de judecata, in cazul infractiunilor concurente, va putea dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei , in cazul in care pedeapsa efectiv aplicata a fost 2 ani si se apreciaza ca inculpatul isi poate indrepta conduita fara a fi privat de libertate.
Scopul pedepsei, deci , poate fi atins chiar fara executarea efectiva a acesteia.

Termenul de incercare este compus din pedeapsa aplicata , la care se adauga doi ani.


Acesta curge de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti, ulterior epuizarii acestuia operand reabilitarea de drept.

In situatia in care inauntrul termenului de incercare este savarsita o infractiune intentionata, descoperita, instanta de judecata dispune revocarea beneficiului suspendarii conditionate, pedeapsa fiind executata in regim privativ de libertate.


Chiar si in cazul neexecutarii obligatiilor civile fata de persoana vatamata se poate dispune revocarea suspendarii conditionate.

In caz de recunoaste , in integralitate, a faptelor retinute in rechizitoriu, instanta de judecata reduce pedeapsa prevazuta de lege cu 1/ 3 , conform art. 320 indice 1 din Codul de procedura penala.( recunoasterea trebuie sa vizeaze toate infractiunile mentionate in rechizitoriu si trebuie sa aiba loc pana la inceperea cercetarii judecatoresti ).


Pana la inceperea cercetarii judecatoresti, inculpatul poate declara personal sau prin inscris autentic ca recunoaste savarsirea faptelor retinute in actul de sesizare a instantei si solicita ca judecata sa se faca in baza probelor administrate in faza de urmarire penala.

Judecata poate avea loc numai in baza probelor administrate in faza de urmarire penala, doar atunci cand inculpatul declara ca recunoaste in totalitate faptele retinute in actul de sesizare a instantei si nu solicita administrarea de probe, cu exceptia inscrisurilor in circumstantiere pe care le poate administra la acest termen de judecata.

Pedeapsa va fi aplicata in temeiul mijloacelor de proba administrate in etapa urmaririi procesului penal, vor fi retinute circumstante atenuante personale, pana la primul termen de judecata pot fi depuse inscrisuri, in vederea retinerii acestor circumstante.


Succes.



;)

sereanumarian a scris:

salut as dori sa imi spuneti si mie daca am un dosar in care am primit suspendare pt furt calificat si mai am inca unu tot petru furt si altul pentru conducere fara permis
credeti ca as putea sa scap astep un raspuns


Depinde in primul rand daca faptele sunt concurente.

Daca faptele nu sunt concurente nu veti scapa de inchisoarea cu executare decat daca ar fi vorba de alte elemente care sa va ajute si care trebuie temeinic cautate...cu conditia si sa existe...pentru ca in caz contrar tot nu ati avea sanse...
da faptele sunt aceleasi.....
Si in cazul in care primiti o pedeasa rezultanta de 3 ani pentru infractiunile concurente este posibila obtinerea suspendarii executarii pedepsei, insa sub supraveghere. Este necesar ca anterior sa nu fi fost condamnat la pedeapsa inchisorii mai mari de un an, iar judecatorul sa aprecieze ca pronuntarea condamnarii constituie un avertisment suficient pentru condamnat astfel incat nu va mai savarsi alte infractiuni, chiar fara executarea pedepsei. Aceasta apreciere se face tinand seama de persoana condamnatului, de comportamentul sau dupa comiterea faptei, respectiv recunoasterea faptei, regretarea sincera a comiterii infractiunii, repararea prejudiciului civil comis.

In ceea ce priveste efectele art. 320 indice 1 din Codul de procedura penala, precizez ca condamnatul va beneficia, potrivit alin. 7, de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsa prevazute de lege, nu de reducerea pedepsei cu o treime. Diferenta consta in faptul ca instanta va proceda la reducerea limitelor de pedeapsa cu o treime, si apoi va individualiza cuantumul pedepsei, adica nu va stabili pedeapsa si apoi o va reduce cu o treime.

Spre deosebire de suspendarea conditionata a executarii pedepsei, care presupune obligatia de a nu mai savarsi alte infractiuni pe perioada suspendarii si a termenului de incercare, suspendarea executarii pedespei sub supraveghere impune respectarea unor masuri de supraveghere si obligatii de catre condamnat, cum ar fi: sa se prezinte la datele fixate la judecatorul desemnat cu supravegherea, sa anunte orice schimbare de domicilu, sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca, sa nu schimbe domiciliul, sa nu intre in legatura cu anumite persoane, sa nu conduca niciun vehicul sau anumite vehicule, etc.

Alte discuții în legătură

Infractiuni privind circulatia pe drumuri publice chelugeorgiana chelugeorgiana Sotul meu a fost prins de 3 ori circuland fara permis si de fiecare data i s-a intocmit dosar penal. La primul a primit 8 luni inchisoare, la al doilea 1an si ... (vezi toată discuția)
Art. 3201 alin. 1 c. pr. pen alecsandraa8 alecsandraa8 Daca recunosc fapta de care sunt acuzat am inteles ca beneficiez de o scadere de o treime din pedeapsa,adica mi se scade o treime din incadrarea pedepsei sau ... (vezi toată discuția)
Se pot lua 2 suspendari in 2 dosare diferite??la unu s-a luat deja ! anamaria31 anamaria31 as dorii si eu un raspuns ...credeti ca exista vreo posibilitate ca prietena mea sa isi ea amenda penala ....la aceasta pronuntare daca va face recurs ... ... (vezi toată discuția)