avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CASA CONSTRUITA INAINTE DE 1989
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CASA CONSTRUITA INAINTE DE 1989

Cum pot sa fac o CF pt o contructie realizata inainte de 19879.,respectiv in anul 1956,a existat o autorizatie de constructie dar nu o mai gasesc..Terenul este trecut in registrul de transcriptiuni de la data cumpararii sale.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:08, 5 Septembrie 2012
Daca stiti sigur ca a existat o autorizatie de constructie, atunci va trebui sa solicitati o copie dupa autorizatie din arhiva unitatii emitente (probabil tot primaria era competenta si la acel moment sa emita autorizatii de constructie).

Daca nu stiti sigur sau daca considerati ca este un demers inutil sau prea greoi, o alta solutie eu vad o actiune in instanta: accesiune imobiliara.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc
Cladirea, in sine, se poate intabula si in lipsa autorizatiei de construire, si anume prin executarea documentatiei cadastrale si un certificat de atestare a edificarii constructiei (eliberat de primarie, conform evidentelor de registrul agricol).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare cladire fara autorizatie ... ordonanta 64 sau accesiune imobiliara leahuadrian leahuadrian Buna ziua. Am si ei o problema mai spinoasa la care nu reusesc sa ii dau de capat. Am construit in 1994 o cladire fara autorizatie pe un teren aflat in ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie ladaru ladaru cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa construita in 1938 gyg2007 gyg2007 Se poate intabula o casa construita in 1938 fara autorizatie, in baza legii L. 7/1996, cu md.si compl. ulterioare: \"ART. 55.(1) Dreptul de proprietate asupra ... (vezi toată discuția)