avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CAND POT IESI LA PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CAND POT IESI LA PENSIE

Buna. O persoana care are 30 de ani si 9 luni in campul muncii (fara grupe sau altele), femeie, nascuta in anul 1955, la ce varsta poate iesi la pensie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:23, 6 Septembrie 2012
Doamna doreste sa iasa la pensie anticipat!
Pentru pensie anticipata fara penalizare,conditia de stagiu este de 38 de ani.Aceasta conditie nu o mai poate realiza.
1. Pentru o femeie nascuta in februarie 1955 varsta standard de pensionare este de 60 de ani, stagiul complet de cotizare este de 30 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Pentru ca are stagiul minim de cotizare poate solicita pensie pentru limita de varsta la 60 de ani, in febriarie 2015.

3. Pentru a beneficia de pensia anticipata (fara diminuare), incepand cu februarie 2010, ar trebui sa aiba un stagiu de cotizare de 38 de ani.

4. - Deoarece are indeplinit stagiul complet de cotizare poate solicita oricand pensie anticipata partiala.
- Diminuarea pensiei este de 0,75% pentru fiecare luna de diminuare.
- In februarie 2015 pensia anticipata partiala se va transforma din oficiu in pensie pentru limita de varsta si se va elimina diminuarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata tavi55 tavi55 Am pe mama soacra nascuta in aprilie 1955 si are 36 de ani vechime si e in campul muncii. Poate sa imi spuna cineva daca se incadreaza la pensia anticipata ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare tavi55 tavi55 Am pe mama soacra nascuta in aprilie 1955 si are 36 de ani vechime si e in campul muncii. Poate sa imi spuna cineva daca se incadreaza la pensia anticipata ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare ittisottis ittisottis BUNA ZIUA, Am implinit 57 de ani in 06. februarie 2012. Lucrez in invatamant, am o vechime de 37 de ani . Ma pot pensiona anticipat ,cand am 38 de ani de ... (vezi toată discuția)