Buna seara.
societatea noastra a facut un retur de marfa printr - o firma de curierat catre unul din furnizorii nostri.dupa o luna de la data returului am fost instiintati ca furnizorul la care am trimis returul ,este in procedura de insolventa si nu mai face retururi de marfa.
Marfa ne -a fost retinuta de curierat prin firma care se ocupa de insolventa, pe motivul ca furnizorul nostru are datorii la firma de curierat respectiva.
cum procedam in continuare?
nu avem nici factura de retur pentru marfa trimisa si nici in posesia marfii nu mai putem intra....in schimb suntem incarcati cu valoarea marfii in soldul gestiunii.
in speranta ca ne puteti ajuta cu un raspuns, va multumim anticipat.
Art. 89
Daca un comisionar, care detine titluri pentru bunuri ce urmeaza a fi primite ori pentru marfa, devine subiectul unei cereri introductive, comitentul va fi indreptatit sa-si ia inapoi titlurile ori marfa sau sa ceara ca valoarea lor sa fie platita de comisionar.
Art. 90
(1) Daca un debitor detine marfa in calitate de consignatar sau orice alt bun care apartine altuia la data inregistrarii cererii introductive, a expirarii termenului pentru contestarea cererii creditorilor de catre debitor sau a respingerii contestatiei debitorului impotriva acestei cereri, proprietarul va avea dreptul sa-si recupereze bunul, in afara de cazul in care debitorul are un drept de garantie valabil asupra bunului.
(2) Daca la una dintre datele mentionate la alin.(1) marfa nu se afla in posesia debitorului si el nu o poate recupera de la detinatorul actual, proprietarul va fi indreptatit sa aiba creanta inregistrata in tabelul de creante, cu valoarea pe care marfa o avea la acea data. Daca debitorul se afla in posesia marfii la acea data, dar a pierdut ulterior posesia, proprietarul poate cere ca intreaga valoare a marfii sa fie inscrisa in tabelul de creante.
numai trebuie decat sa notificati lichidatorul si/sau curierul,
nu suntem proprietarii marfii deoarece marfa returnata nu era achitata.
deci trebuie facuta notificare catre firma lichidatoare.corect?
va multumesc inca o data pentru amabilitate.
Trebuie sa aveti un document semnat de catre delegatul curierului , prin care s-a preluat de la dvs marfa .
Cu aceasta dovada mergeti si recuperati marfa de la firma de curierat.
Atentie, va trebui sa achitati si taxele de transport !
Insolventa
mihaigheorghe
buna ziua,
am o problema pentru care solicit un sfat. am fost anuntat ca s-a dat o hotarare definitiva si firma unde sunt administrator
se afla in insolventa ... (vezi toată discuția)