avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament

Buna ziua,
am inchiriat un apartament.proprietarul doreste sa intre in casa oricand in lipsa noastra ca sa citeasca apometrele si sa isi ridice chiria. am zis ca nu suntem de acord sa intre in casa in lipsa noastra, putem sa citem si noi niste apometre sau daca vor sa vina, sa controleze, sa ne anunte sa fim acasa. e normal sa vina in lipsa noastra in casa? putem sa schimbam butucul?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Bart , utilizator 08:36, 7 Septembrie 2012
Nu puteti sa schimbati butucul la yala de acces in proprietate, decat daca prin contractul de locatiune a fost prevazut acest drept in favoarea dvs
In schimb ,daca in contractul de locatiune nu este concret prevazuta situatia in care locatorul poate sa solicite verificarea proprietatii,aveti dreptul sa solicitati incheierea de act aditional la contractul de locatiune in care sa fie prevazut concret situatiile in care locatorul poate solicita verificarea proprietatii
Dca exista relatii amiabile situatia citirii si comunicarii indexilor consum utilitati se poate solutiona fara prezenta locatorului
Problema este ca fara acordul chiriasului, proprietarul nu are voie sa intre pe proprietatea lui.

vezi TBuc., Sectia penala, decizia nr. 67/1972, in R.R.D. nr. 5/1972, cu alte cuvinte nici macar dreptul de proprietate asupra imobilului nu-i confera proprietarului libertatea de a patrunde in locuinta chiriasului impotriva vointei acestuia.

Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
ContSters259670, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

Schimbati iala si notificati-l pe proprietar prin avocat!#-o

Ne-am confruntat in condominiu cu aceasta situatie
Instanta de judecata a dat castig de cauza locatorului si a obligat locatarul la plata cheltuielilor,
inclusiv prejudiciul dovedit la imobil urmare a patrunderii locatorului in proprietatea sa

multumesc tuturor pt raspunsuri. dar daca nu a dus contractul la administratie si este facut intre noi -locatari si dansul-locator, acest contract are vreo valoare? sunt datele de buletin trecute, am facut si o anexa de inventar cu bunurile atasate, dar dansul nu l-a mai inregistrat la administratie.sotul e decis sa schimbe yala! am aflat ca i-au plecat toti chitiasii dinainte, erau terorizati!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la intimitate stefaniam stefaniam Buna, as vrea sa stiu ce drepturi are un proprietar care si-a inchiriat locuinta?Are dreptul sa intre in locuinta atunci cand chiriasii lipsesc? (vezi toată discuția)
Contract inchiriere imobil Rapa Geanina Rapa Geanina De 8 luni stau in chirie cu prietenul meu intr-un apartament. Proprietara ne-a anuntat ca in luna iulie va veni un nepot de-al dumneaiei sa stea 2 saptamani la ... (vezi toată discuția)
Chiriașii imobilului cumpărat refuză încheierea unui contract scris cu mine, noul proprietar. cum îi pot obliga? Gabriela1982E Gabriela1982E In luna octombrie am cumparat un apartament despre care am fost informata ca are persoane in chirie. Intre fostul proprietar si chiriasi exista un contract de ... (vezi toată discuția)